Fra onsdag 1. juli klokka 11.00 kan du bade. Hallen blir åpen syv dager i uka fra klokka 11.00 til 18.00 (opp av bassenget kl 17.30).

På tilbudssiden

- Skal vi først forsøke med sommeråpent, må det være i år. Jeg understreker at dette er noe vi kun forsøker i år. Mange flere enn vanlig er hjemme, og vi ønsker å skape et ekstratilbud for innbyggerne, men også for gjester til bygda, sier Ole Petter Omdal.

Blir det dårlig vær, tror han veldig mange vil komme til svømmehallen.

- Dessuten har hallen vært stengt siden 12. mars. Mange har ventet lenge nok på at vi skal åpne igjen. Det blir spennende å se interessen, sier han.

Kostnad uklar

Åpning vil koste for kommunen, men konklusjonen er at den kostnaden er verd å ta. Hvor stor den blir, er helt avhengig av besøkstall.

Kommunalsjef Vidar Homme sa på forhånd han ville sjekke sesongvarslene. Det meldes nå om en usikker juli værmessig.

Både bygdefolk og næringsliv har ønsket hallen åpen i sommer. Handelsstanden håper på økt handel med åpen svømmehall.

Kommuneoverlegen godkjenner

Ekstra badevakter er engasjert og kurset de siste par ukene. Kommuneoverlegen skal de kommende dagene vurdere helt konkret hvordan svømmehallen skal drives, det generelle regelverket er at svømmehaller kunne gjenåpnes fra 15. juni. Han vil gå gjennom hvor mange som kan være i garderobe samtidig osv.

Steinar Green jobber nå med å få detaljerte vaktlister og bemanning på plass.

- I bassenget skal det være veldig trygt for smitte. Klor-innholdet i vannet gjør smittefaren i vannet minimal. Det er viktig å understreke en-meterregelen. Den må gjelde overalt, sier Omdal.

Serviceinnstilling

Vaktmesteren kommer forbi mens Ole Petter Omdal forteller om åpningen. Vaktmesteren har ikke fått med seg at hallen skal åpne, og sier det slik når han får nyheten:

- Så flott! Da venter jeg ei uke med ferien min. Jeg er  hjemme i år likevel. Det er greit med en vaktmester på plass under åpningen.

Snakk om serviceinnstilling!

For pressen:

Ytterligere informasjon gis av Ole Petter Omdal

mobil 932 54 414