Vennesla på Arendalsuka

Vennesla kommune vil i år markere seg sterkere enn noen gang på Arendalsuka i august. _ Viktig, sier ordfører Nils Olav Larsen.

_Vennesla er i omstilling og utvikling. Vi gjør mye spennende som vi må vise fram. Vi ønsker å bygge stolthet – og å knytte viktige kontakter. Derfor er jeg veldig glad for at vi i år blir tydeligere til stede på Arendalsuka enn før, sier ordføreren.
Selv deltar han på noen få arrangementer. Mye tid vil gå med til å treffe ulike nøkkelpersoner innenfor politikk og samfunnsliv, knytte kontakter og informere om hva Vennesla ønsker at skal skje.

Arendalsuka, som foregår mellom 11. og 15. august, har utviklet seg til å bli en av de viktigste møteplassene for beslutningstakere i Norge. Den er en unik mulighet til å løfte viktige saker og å vise fram hva man holder på med.

For Venneslas del braker det løs allerede på åpningsdagen:

Inkludering som virker

Klokka 14.00, mandag 11. august.

Vennesla kommune arrangerer seminar om Venneslabrua og de formidable resultatene som er oppnådd. Vi skal også oppfordre andre til å gjøre det samme som oss.

Følgende står i programmet: Vennesla kommune  har via tett, individuell oppfølging gjennom prosjekt Venneslabrua fått over 80 prosent i risikogruppen ut i skole eller arbeid. Denne måten å jobbe på skaper mestring og fremtidstro hos utsatt ungdom, og er til inspirasjon for alle landets kommuner og fylkeskommuner. Vi trenger hverandre for å skape inkludering. 
Medvirkende:

  • Marianne Wegge - Oppvekstsjef, Vennesla kommune
  • Eirin Mølland - Forsker II, NORCE
  • Monika Monan - ungdomsveileder Venneslabrua
  • Terje Grundetjern - Basen, Vennesla kommune
  • Øyvind Vedal, direktør Nav Agder

Likestilt arbeidsliv

Klokka 17.00 mandag 11. august: 
Vennesla kommune er en av to nye kommuner som er kvalifisert til å motta sertifisering og diplom for vårt arbeid med likestilt arbeidsliv. Vi er veldig stolte over å ha gjennomført dette prosjektet.

Likestilt arbeidsliv er en forskningsbasert, nasjonal sertifiseringsordning, utviklet på Agder, som gir arbeidsgivere mye.  Vennesla kommune ønsker å jobbe målrettet med likestilling, inkludering og mangfold på arbeidsplassen. Dette er en viktig del av vår satsing på sosial bærekraft.
Medvirkende fra Vennesla:

  • Nils Olav Larsen, ordfører
  • Heidi Engestøl, organisasjonssjef
  • Hildegunn Åsen Lundevold, prosjektleder
  • I tillegg kommer prosjektgruppa, tillitsvalgte og ansatte som har jobbet med temaet.

Norges største bygdetransformasjon

Klokka 10.00, torsdag 14. august
Vennesla kommuner arrangerer seminar om “Den kortreiste bygda” og Grønn urban bygd.

Følgende står i programmet: "Vennesla kommune har tatt store skritt mot en bærekraftig framtid med flere ambisiøse utviklingsprosjekter. Vennesla har besluttet å droppe planene om 1500 boliger på heia, og i stedet fokusere på å bli en "Grønn, Urban Bygd". På Hunsøya blir en nedlagt fabrikk omgjort til moderne boliger og handelsområder, noe som vil revitalisere området og skape nye muligheter for innbyggerne. Gjennom byvekstavtalen har Vennesla sikret seg 200 millioner kroner for å utvikle en kompakt og tilgjengelig bygd, hvor alle kan gå og sykle til sine daglige gjøremål. Dette representerer den største transformasjonen av et norsk bygdesentrum noensinne, og markerer en ny æra for Vennesla."
Medvirkende

  • Nils Olav Larsen - Ordfører, Vennesla kommune
  • Alexander Etsy Jensen - Kommunalsjef, Vennesla kommune
  • Trygve Aas - Daglig leder, Hunsfos Næringspark
  • Gina Lund - Statsforvalter i Agder.

Vennesla kommune deltar også på:

Forskningsfrokost: Kommunesamarbeid for økt beredskap

Tirsdag 12. august kl 08.00: Forskere legger fram helt fersk rapport om beredskap og Venneslas kommunedirektør Svein Skisland skal sammen med ledelsen i KS og ledelsen i Direktoratet for Sikkerhet og beredskap snakke om spørsmålet: Hvordan kan samarbeid mellom kommuner styrke beredskapen vår?

Er byråkratiet daukjøtt eller en forutsetning for effektiv drift?

Onsdag 13. august kl. 09.00: Arrangør er Fagforbundet og kommunedirektør Svein Skisland skal delta i debatten om temaet sammen med blant andre leder av Stortingets kommunalkomite.  Han deltar som leder i kommunedirektør-foreningen i Fagforbundet.

40 år med kalking av vassdrag – holder det?

Onsdag 13. august kl 09.45: Kalkingen på Agder er et av Norges mest langsiktige og suksessrike miljøtiltak – og landsdelen trenger midler til å fortsette arbeidet i flere tiår til. Ordfører Nils Olav Larsen er invitert til debatten, og vil snakke om Venneslas erfaring med kalking både av innlandsvann og Otra. Statsforvalter Gina Lund og fylkesordfører Arne Thomassen deltar også.