Vann-problemene er løst

Like følr klokka 19.00 fikk abonnentene på Nomeland igjen vannet. Der er alle problemer løst. På Homstean får folk vann fra Bærvann til over helga.

_ Vi har koblet Homstean over til Bærvannet, slik at alle abonnenter til Homstean vannverk kan få vann som normalt. Vi har en feil i en styringsenhet. Den vil bli reparert til uka, sier Arne Vatne.

Han er enhetsleder for park og teknisk og har hatt flere folk i arbeid lørdag.Det var ved Nomeland vannverk problemene var størst. Der streika ei pumpe. Dermed mistet abonnetene vannet fredag.

Lørdag hjalp brannvesenet til med å få tank med rent vann på plass, og utpå lørdagen fikk Vatne og hans folk tak i en ny pumpe fra en leverandør i Kristiansand. 

Pumpa, ei såkalt fødepumpe inn til vannverket, kom etterhvert på plass ute i vannet.  Inntakssilen måtte blant annet modifiseres for at den nye pumpa skulle passe. 

_ Lørdag kveld virker alt som det skal og folk kan bruke vann som normalt. Jeg vil likevel understreke at der kan være en del lukt og smak av klor den første tiden, sier Vatne.