Ut på tur i Vennesla kommune

Liker du skogens ro, og bekkenes pludrende klukking, tar du turen til vår kommune. For ikke å snakke om hvis du vil gå på ski om vinteren. Vi har hundrevis av turforslag til deg.

Turer i Vennesla

Vennesla turstigruppe er ei forening der folk på dugnad utvikler og skilter turløyper sammen med kommunen. De har laget en oversikt over de mange ulike turene vår kommune har å tilby.

oversikt over turløyper

Tømmerrenna er den mest berømte turen i Vennesla. Vi har også Strandstien med sherpatrapp. Mellom Vennesla og Øvrebø kan du besøke både Moseidhytta og Moseidvarden, og i Hægeland kan du gå til Ropstadknuten - med utsikt over halve Agder, for å nevne litt.

Skiløyper

Vi har også flere skiløyper å tilby. På Sandripheia, Drivenesheia og Lauvås. Midt-Agder friluftsråd gir oversikt over løype og føreforhold i Vennesla kommune og regionen rundt. 

Oversikt over skiløyper og føreforhold

Opplev våre vakre natur

Vi kan ikke forklare mer, du må oppleve. Turløypene i Vennesla kommune er elsket av hele regionen - og vi finner grunn til å trekke fram diktet Ivar Eikeland i sin tid fant på da sønnen kom hjem fra skolen og trengte øyeblikkelig poet-hjelp. Diktet er senere lest hundrevis av ganger på ulike arrangementer. Det sier på humoristisk vis noe om hvor viktig en tur i våre skoger kan være:

I skauen æ det godt å vere
blant elg og ikkon, spikke og tere.
Når vinden suse i topp og lauv,
då ønske ingen å ligge dau.