Støtte kontigent og utstyr

Alle barn og unge i Vennesla får hvert år 2000 kroner på et fritidskort som kan brukes til fritidsaktiviteter, for eksempel Vennesla kulturskole. Vi har også en rekke andre støtteordninger.

Ta i bruk fritidskortet

Her kommer du rett til Friskus Vennesla

  1. For å få tilgang til fritidskortet første gang må du lage en brukerkonto i eget navn. Husk å lagre innloggingsinformasjon din, slik at du finner det igjen senere. 
  2. Opprett én fritids konto per barn i målgruppen. Til dette trenger du Bank ID og barnets fødselsnummer
  3. Når du skal betale for aktiviteten logger du inn på brukerkontoen din i Friskus og betaler gjennom barnets fritids konto. Fritidskortet disponeres av det enkelte barn og ungdom sammen med foresatte. De 2000 kronene skal dekke kostnader til kontingent/deltakeravgift i en fritidsaktivitet. Ordningen er universell, det vil si at den gjelder for alle barn og unge i aldersgruppen, så lenge de er bosatt i Vennesla kommune. 

Målet er at økonomi ikke skal være et hindre for deltakelse. I tillegg til det vanlige fritidskortet, kommer et Fritidskort Pluss, der de som trenger noe ekstra kan søke om 1500 kroner ekstra.  

Vennesla Frivilligsentral

Det er mulig å søke støtte til kontingent og utstyr fra Vennesla Friviligsentral

Vennesla frivilligsentral - Behov for støtte til kontingent og utstyr for barn og unge

Coop – Røde kors midler

Røde Kors og Coop samarbeider om Coop-dugnaden, støtteordningen som hjelper barn i familier med lite penger slik at de får delta på fritidsaktiviteter sammen med venner og klassekamerater. Coop samarbeider med Røde Kors for å nå ut til barna som trenger det mest, og vi strekker oss langt for å imøtekomme barnas egne ønsker og behov.

Coop-dugnaden ønsker at alle barn skal få delta i aktiviteter sammen med venner og klassekamerater. Derfor kan barn mellom 0-20 år, som bor i en lavinntektsfamilie, få støtte fra dugnaden.

Privatpersoner kan ikke søke selv. Coop-dugnaden krever at en kontaktperson utenfor familien søker om støtte på vegne av barna.

Søker kan feks være:

  • Ansatt i nav/barnevern/kommune/flyktningtjenesten/asylmottak/familiekontor/oppfølgningsteam/rusomsorg o.l.
  • Ansatt på skole/skolehelsetjenesten/helsestasjon
  • Ansatt eller frivillig i treningslag/klubb, forening/kulturarrangør
  • Ansatt eller frivillig i humanitære organisasjoner

Coop-dugnaden kan dekke kostnader knyttet til selve aktiviteten som trenings- eller kursavgift, medlemskontingent, cup og konkurranseavgifter samt nødvendige klær og utstyr. Man søke om støtte til de aller fleste fritidsaktiviteter som for eksempel ballsport, svømmekurs, danseskole, kulturskole, speider, kampsport, tennis, sjakklubb, bandy og turn.

Les mer om søknadsprosessen på Røde Kors sine nettsider

Du kan også ringe Coop-dugnadens vakttelefon på 400 17 506, fra mandag til fredag mellom kl. 09-15 eller sende en epost for alle typer henvendelser.