Elevreglement Vennesla kulturskole

Vennesla kulturskole har et eget reglement. Det bør du sette deg inn i før du eller ditt barn begynner ved skolen.

Opptak til elevplass

Hovedopptak av elever skjer i juni, men kulturskolen tar også imot søknader hele skoleåret. Dersom det er ledig plass, tildeles elevplasser også midt i skoleåret. Alle nye elever har to prøveuker/prøvetimer. Dersom eleven ønsker å slutte etter prøvetimene må det gis skriftlig melding til skolens administrasjon innen utgang av prøvetiden. Plassen kan sies opp på Speedadmin eller med epost. Prøvetimene gjelder kun nye elever. Elever som fortsetter i samme fag har ikke krav for prøvetimer.

Opptak til kortkurs

Kulturskolen annonserer elevopptak i forkant av kursene. Påmelding er bindende, og kursdeltakere har ikke prøvetid eller prøvetimer.

Venteliste 

Elever som ikke får plass ved hovedopptaket eller kursstart blir satt på venteliste, og vil få tilbud når det blir ledig plass. I noen fag kan det være lange ventelister. Det er mulig å søke elevplass i et annet fag i ventetiden. Ta kontakt med administrasjonen for veiledning.

Påmelding til nytt semester

Alle elever blir automatisk videreført fra høstsemester til vårsemester. Elever som ønsker å fortsette til neste skoleår, må re-registrere seg i mai.

Elevkontingent

Elevkontingent er bindende for hele semesteret og du må betale det i sin helhet, uansett antall oppmøteganger eller om du sier opp plassen midt i semesteret.  Kulturskolen kan gi refusjon på kontingent dersom kulturskolen selv avlyser fire ganger i løpet av skoleåret. Det er hvis kulturskolen ikke setter inn vikar eller gir tilbud om alternativ opplegg. Dersom undervisning avlyses pga. force majoere, utløser det ikke refusjonskrav. Ved manglende kontingentbetaling mister eleven plassen sin.

Reduksjon i kontingent

Elever som får tilbud om elevplass midt i semesteret (etter 1. november i høstsemester og etter 1. april i vårsemester) betaler redusert kontingent. Kulturskolen kan gi reduksjon i kontingent pga langvarig sykdom (over 4 uker). Kulturskolen gir ikke reduksjon i  kontingent som følge av flytting eller reiser.

Oppsigelse av elevplass

Dersom eleven ikke ønsker å fortsette, må plassen sies opp senest 1. september (høstsemester) eller 1. desember (vårsemester). Sier du ikke plassen opp innen fristen, må du betale kontingent for kommende semester i sin helhet. Lærere kan ikke ta imot oppsigelser. Du må si opp i Speedadmin eller med skriftlig beskjed via epost

Kort kurs: Du må betale hele kontigenten, selv om eleven slutter midt i kursperioden.

Fravær

Fravær må du melde via sms til læreren i så god tid som mulig.

Permisjon 

Ved sykdom eller ved annet tungtveiende grunn kan det gis permisjon. Da blir eleven flyttet til venteliste under permisjonstiden. Permisjon må søkes skriftlig i administrasjon ved å sende epost.

Å miste elevplass

Eleven kan miste plassen dersom kontingent ikke betales, ved fravær tre ganger uten å gi beskjed, ved dårlig oppførsel som er hinder for undervisning eller ved hærverk og andre grove brud mot trivsel. Alle elever på kulturskolen skal ha godt og trygt skolemiljø. 

Kulturskolen har null toleranse for mobbing og forventer at elever behandler medelever med respekt og følger beskjeder som blir gitt av læreren. Det er nulltoleranse for mobbing og i våre omgivelser skal ingen diskrimineres, trakasseres eller ekskluderes på kulturskolen.  Hvis vi oppdager brudd på trygt og godt skolemiljø, vil lærere og rektor ta kontakt med foresatte for en samtale.

Undervisningsåret

Undervisningen følger Vennesla kommunes skolerute. Lengden på undervisningsåret varierer etter fag. Semester for teater- og musikalfag er noe komprimert med færre uker, men med en intensiv produksjonsperiode. Prosjektuker/-helger kan erstatte enkelte normaluker, og konserter og arrangementer kan komme i tillegg til eller kan erstatte normal undervisning. 

Det kan være aktuelt å legge om undervisning (flytte undervisningstimer) i begrenset omfang for å frigjøre tid til konserter/forestillinger. Konserter, forestillinger, fellestimer, utstillingsåpninger og helgeprosjekter er en del av kulturskoles undervisning. Tidsavgrensede kortkurs kan ha ulike lengder.