Fire smittetilfeller har nær relasjon. Det siste i kveld tilhører disse. I tillegg er det ett tilfelle noe mer perifert.

Den mest omfattende karantenesituasjonen er ved Klokkerstua barnehage, der 26 barn og 14 voksne er satt i karantene.  Grunnet barnas lave alder må en rekke foreldre/foresatte inn i såkalt medkarantene. I tillegg må alle i samme husstand i ventekarantene til negativ test foreligger.  Det bes om testing onsdag.

Det ble gjennomført informasjonsmøte i barnehagen på kort varsel klokka  21.15 i kveld.  Siden alle ikke kunne delta, sendes det også skriftlig info til samtlige. Smittesporingsteamet har jobbet fra i ettermiddag til nå like før midnatt.   

Utover barnehagen er det noen få nye nærkontakter. Fra før er det karantenesituasjon i en tiendeklasse ved Vennesla ungdomsskole og ved Vennesla videregående skole.  Det har vært  13 smittetilfeller i Vennesla til nå i april, og smitten ser ut til å ha ett felles opphav.  Det er svært smittsomt denne gang, siden det er snakk om mutert britisk variant.  
Ordfører Nils Olav Larsen ba tirsdag kveld alle innbyggere om å ta smittevernet ekstra på alvor siden situasjonen er uavklart. De kommende dagene med testing vil vise om smitten øker videre, eller nå går ned.