- Vi legger opp et litt annet opplegg enn forrige gang. Vi er glade for å komme i gang med oppfriskningsdose, men vi er også svært glade hvis du som fremdeles er uvaksinert vil komme, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Følgende datoer:

Til uka (uke 46) kommer over 500 doser.

  • Det blir vaksinering 18. november fra klokka 16.20 til klokka 21.00 i Helsesenterets lokaler.

Uka etterpå (uke 47) kommer rundt 700 doser.

Da blir det vaksinering tre kvelder, og slik regner vi med å holde på framover:

  • Tirsdag 24. november blir det vaksinering fra klokka 16.20 til 21.,00 i Helsesenterets lokaler.
  • Onsdag 25 noember blir det vaksinering fra klokka 16.20 til 21.,00 i Helsesenterets lokaler.
  • Torsdag. 26 noember blir det vaksinering fra klokka 16.20 til 21.,00 i Helsesenterets lokaler.

Slik bestiller du:

Du som er over 65 år skal ikke foreta deg noe før du får sms fra www C19.no på mobilen. I sms-meldingen vil du få informasjon om å bestille time via www.C19.no. Hvis du trenger hjelp til dette, ber vi deg benytte venner, kjente og familie. Hvis ikke, kan du som en siste mulighet ringe vaksinetelefonen på 948 73 717 mellom kl 08.00 og 15.00.

Hvis du er uvaksinert eller delvis vaksinert og nå ønsker dose en eller dose to, er du hjertelig velkommen!. Da må du inntil videre ringe vaksinetelefonen på 948 73 717

  • Dose tre oppfriskningsdose tilbys alle som er  65 år  via sms.
  • Dose tre tilbys også til helsepersonell som over tid har mye kontakt med pasienter med særlig høy risiko. Disse må ringe vaksinetelefonen og vil ikke få sms.
  • Dose tre tilbys også til personer med alvorlig svekket immunforsvar (se hjemmesiden til Vennesla kommune). Disse må også ringe, og vil ikke få sms.

Folkehelseinstituttet varslet torsdag 10. november at det er aktuelt å utvide vaksinasjonsprogrammet for dose tre til å gjelde flere grupper. Dette har vi i Vennesla forberedt oss på, Da vil også disse aldersgruppene i Vennesla få sms før timebestilling, og det er bare vente med å foreta seg noe til den kommer.

Utvikling i smitte:

Hittil onsdag er det registrert ni nye smittetilfeller, og det betyr at vi de siste seks dagene til sammen har 70 smittetilfeller. De aller fleste er blant de unge i barneskolen.

Vi minner om lokal forskrift om karantene for nærekontakter og husstandsmedlemmer i sju dager, også for fullvaksinerte). Vi minner om anbefalingen om å ha færre nærkontakter og å holde avstand på "metåren" og bruke munnbind inne der dette ikke er mulig.