- Det er svært viktig at så mange som mulig av de som ber om testing, benytter nettsiden. Det frigjør ressurser for oss, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Nettsiden heter  c19.no 

Hvis du ikke har nett, er det opprettet et mobilnummer som kan ringes mellom klokka 09.00 og 11.00 i ukedagene.

Nummeret er 902 23 523.

Du skal ikke bruke legevaktens nummer eller legesenterets telefonnummer! Koronatestingen øker stadig i omfang. Derfor må test-bestilling gå over egne systemer, 

Du skal be om test såfort du føler risiko for at du kan være smittet. Er du i tvil kan du finne informasjon på helsenorge.no

300 i uka

Det testes nå cirka 300 personer i uka. Fremdeles er det ikke registrert nye smittetilfeller. Det siste kjente er fra 25 april.

Testingen foregår som før utenfor Legesenteret på formiddagen. Planer for å utvide kapasiteten og å finne bedre egnede lokaler for vinteren, jobbes med.

Helseminister Bent Høie har bedt kommunene forberede seg på at koronaberedskapen må opprettholdes i alle fall fram til sommeren 2021. Både nasjonale og lokale myndigheter fokuserer nå sterkt på TISK. Det står for testing, isolering, smittesporing og karantene. Når vi har robuste systemer for dette, minsker risikoen for at smitte skal komme ut av kontroll.

Takk til befolkningen

Kriseledelsen i Vennesla vil takke befolkningen for det gode samarbeidet. Ordfører Nils Olav Larsen minner om at hovedgrnnen til av Vennesla har greid å holde smitten på avstand, er at så mange tar ansvar og bidrar i den store dugnaden.

- Vi er veldig heldige som har sluppet smitteutbrudd siden april. Plutselig kan situasjonen endre seg. Vi må gjøre alt for at så ikke skjer. Som før handler det om å holde avstand og vaske hendene – og ikke utsette seg for risiko, sier ordføreren.