Når du tester deg og får dokumentert smitte, har du plikt til å fortelle det til kommunens smittesporingsteam slik at teamet kan vurdere hvilke tiltak som må settes i verk.

Hvis du og dine bare isolerer dere, uten å melde fra, kan smitte spres ganske lenge før den oppdages. Det er fremdeles svært viktig at smittesporingsteamet har oversikt over smitten så langt det lar seg gjøre.

Smittesporingsteamets telefon er 941 75 469. Den er åpen fra klokka 08.30 til 22.00.

For øvrig vil vi henvise til Vennesla kommunes informasjonssider om korona.

Fem smittetilfeller

Siste uke er det registrert fem smittede i Vennesla. Fire av disse var fullvaksinerte, en var ikke vaksinert.

- Også vaksinerte kan bli smittet, men i mindre grad enn andre. Vaksinerte blir også mye mindre syke enn uvaksinerte. Det viktige tallet er antall sykehusinnleggelser nå som samfunnet har åpnet igjen. Vi ser heldigvis få innleggelser selv om smitten har økt både på Agder og i landet. Det viser hvor viktig vaksinen er, selv om noen vaksinerte blir smittet, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Info om vaksine om noen dager

Vennesla kommune og Helsesenteret er nå i gang med influensavaksinering. I slutten av denne uka eller begynnelsen av neste vil planene for videre korona-vaksinering foreligge i detalj.

Som informert om tidligere, vil korona-vaksinering starte i uke 47 og eller 48 igjen. Da er det snakk om tredje dose for alle med immunsvikt og det som kalles oppfriskningsdose for alle over 65 år og helsepersonell. Det vil komme informasjon om hvordan vaksineringen skal foregå.

Siste uke ble det utført 13 pcr-tester og 154 hurtigtester ved testsenteret i Holtet. Det ble delt ut 249 selvtester.