- Vi har nettopp avsluttet hektiske dager med planlegging og åpning av barnehagene. Det er flott at vi fikk veilederen for skoleåpning ei uke før skoleåpning. Det gir oss nødvendig tid, sier Harbo.

Grupper på 15

Veilederen forutsetter grupper på inntil 15 elever i småskolen fra første til fjerde trinn (åpner mandag 27.) og 20 elever i gruppene fra femte til syvende trinn – når disse også åpner etterhvert (dato uavklart). Gruppene skal blandes minst mulig og elevene skal helst ikke omgås mange andre barn på fritiden.

I Vennesla åpner alle skolene mandag morgen som vanlig. Alle elevene skal følge vanlig timeplan som de gjorde før skolene ble stengt.

- Vi greier ikke å åpne SFO om morgenen, det ville ført til for mye blanding av elever på tvers av grupper. SFO vil fungere som normalt om ettermiddagene, opplyser Harbo.

Hygienerutiner

Det er innført ganske omfattende hygienerutiner rundt skolestart for både ansatte og elever. Hendene skal vaskes:

  • Før man drar hjemmefra og når man kommer hjem
  • Når man kommer til skole/SFO
  • Etter hosting/nysing
  • Etter toalettbesøk
  • Før og etter måltider
  • Etter man kommer inn fra uteaktivitet/friminutt
  • Ved synlig skitne hender

Det blir ulike tidspunkt for friminutt for å hindre mange barn ute samtidig. Det blir avtalt egne oppmøtesteder før skoledagen begynner for å begrense at mange samles på ett sted.

Film og nettside

Det vil komme informasjon til foresatte og elever fra hver enkelt skole.

Her kan du lese veileder om smittevern ved skolestart

Her kan du se film om skolestart

- Jeg må avslutte med å si at vi gleder oss skikkelig i kommunen. Fjernundervisningen har gått kjempebra, ikke minst fordi vi har erfaring med læringsbrett og digital undervisning. Men det noe helt eget med å møtes i klasserommet igjen. Mange som har savnet hverandre, får endelig møtes igjen, sier en optimistisk Steinar Harbo.