- Jeg er så glad, stolt og takknemlig! Stor takk går til Vennesla kommune som satset på VVO og gav oss et kjempefint nybygg! Uten det, hadde nok ikke dette skjedd. Derfor er det så velfortjent at Vennesla kommune nå oppnår dette, sier rektor Frøydis Solberg.

Hun har stilt seg foran sitt favorittsitat i gangen ved VVO i sentrum, men kan nesten ikke stå stille så glad er hun:

- Nå kan vi virkelig få et pulserende og variert skolemiljø, og framtida blir mye mer forutsigbar, selv om avtaler inngås klasse for klasse. Vi gleder oss veldig til å ta fatt på planleggingen for høsten. Dette blir moro, sier Solberg.

Det er Agder fylkeskommunes karrieresenter som har valgt å satse på kvaliteten til Vennesla Voksenopplæringssenter. Karrieresenteret mener det er bra for voksne å gå i et større skolemiljø og at VVO virkelig tilfredsstiller kravene.

100 elever

Til sammen er det rundt 85 elever med voksenrett (altså over 25 år) som får glede av tilbudene som nå er sikret ved Vennesla Voksenopplæringssenter. Karrieresenteret tilfører VVO fire klasser:

  • En klasse i norsk og engelsk for voksne som har høyere utdanning fra andre land, men trenger kompetanse i Norge.
  • En klasse i helse og oppvekst/barn og ungdom (vg1)
  • En klasse i helseservicefag (vg2) – helt nytt tilbud i regionen som gir mulighet for å bli apotektekniker, helsesekretær og tannlegesekretær
  • Samtidig beholdes klassen i salg, service og sikkerhet (vg2) som skolen har fra før.

Som om ikke dette er bra nok, har VVO også vunnet anbud fra NAV Velferd om å fortsette med fagopplæring i restaurant- og matfag.

- Samlet sett utgjør dette fem klasser med til sammen ca. 100 elever. Det sikrer fagmiljøet, og gjør også noe med hele miljøet. De som går i voksenklassene er flotte forbilder både for egne barn og mange innvandrere. De viser at utdanning er mulig i Norge, sier Solberg.

Byggfag for levekår

Hun viser til Venneslas satsing på utdanning for å bedre levekår. Hun er glad for at fylkeskommunen gjør sitt for å at målene skal nås. Rektor Frøydis Solberg har likevel en drøm til akkurat nå – og det er byggfag til Vennesla videregående skole.

- Vi har en rekke unge menn med innvandrerbakgrunn som svært gjerne vil gå byggfag og bli håndverkere. De er småbarnsforeldre flere av dem, og da blir skole i byen for langt unna. Byggfag ved Vennesla videregående skole vil bety svært mye i arbeidet med å gi innvandrere yrkeskompetanse, avslutter Frøydis Solberg.