Kommuneoverlegen i Kristiansand gjorde fredag kveld hastevedtak etter koronaforskriften, etter økning av ukjent smitte og utvikling av "villsmitte" og flere nye smitteklynger. Hastevedtaket betyr at koronaforskriftens kapittel 5B innføres i byen, noe som betyr stengte treningssentre, museer, bingohaller, lekeland og liknende. Skjenking stoppes helt, og det er sterke restriksjoner på arrangementer osv osv. 
 
Kommuneoverlege, ordfører og rådmann her i Vennesla har vært i løpende dialog for å drøfte hva innstramningene i Kristiansand får å si for oss i Vennesla. De deltok på et møte sammen med FHI og Kristiansand tidligere i ettermiddag.
Vennesla er i en bedre smittesituasjon enn byen. Samtidig er smittenivået fortsatt høyt også i Vennesla, men vi har allerede innført strenge tiltak.  
Foreløpig fortsetter vi derfor omtrent akkurat som nå. Vi gjør noen tiltak og har noen råd. Disse er som følger:
  • For å unngå folkeforflytning, stenger vi svømmehallen fravik med lørdag .
  • For å unngå folkeforflytning stenger vi kinoen for forestillinger fra og med lørdag 
  • Vi har allerede anbefaling og råd om bruk av hjemmekontor. Nå forsterker vi og ber alle som kan ha hjemmekontor, praktisere dette. Dette er ikke tiden for å dra på jobb i Kristiansand, hvis du like gjerne kan jobbe hjemmefra.
  • Vi oppfordrer treningssentre om ikke å tilby treningstid til kunder som ikke er innbyggere i Vennesla. Ellers kan driften fortsette. Dette har vi god erfaring med fra tidligere. 
  • Vi understreker rådet om å treffe færrest mulig og å redusere sosial kontakt. Nå er dette ekstra viktig, og de neste dagene er det lurt å unngå å dra på besøk til nabokommunen i sør eller motta besøk derfra, fordi faren for å komme i kontakt med smitte er større i nabokommunen vår.