Ordfører Nils Olav Larsen synger hymnen. Ei heil langside i blått skal synge med når Vennesla og Julegada inntar Sparebanken Sør Arena for å hjelpe Start til opprykk.

- Det blir helt elleeeeevillllt og sykt brAAAAAAAAAAA! roper Julegada-general Agnar Espegren som bare han kan.

Han garanterer:

  • Alle som fra tirsdag klokka 1200 og fram til kampstart  kjøper billett til et arrangement i Julegada-teltet, kommer gratis inn på opprykkskampen.
  • Det samme gjør alle barn og unge opp til 16 år som stiller i supporterutstyr fra Vindbjart. Er du blå, går du gratis inn.

Vi håper alle tar på seg nisselua og kommer til Sør Arena. Dette blir ellevilt

Ordfører Larsen grugleder seg til å synge hymnen. Men som han sier:

- Vennesla skal gjøre vårt for å hjelpe Start. Vi har gløden de trenger å bli smitta av.  Jeg håper ordførere fra hele Agder tar med «sine» og kommer. Vinbjart er for Vennesla, men Start er for hele Agder. Vi trenger dem i eliteserien, sier ordføreren som humoristisk legger til at Vennesla selvsagt bistår for å sin gode nabo opp i eliten.

Styreleder i Vindbjart, Monica Røraas, oppfordrer alle til å komme og støtte Start. 

Kor, korps og folkefest

Kampen begynner klokka 15.00 1. desember. I et par timer før blir det full julestemning foran Sparebanken Sør Arena.

Barnekor, voksenkor, musikkorps, bålpanne, juletrær til svært lave priser, tre, fire juleboder og minst 600 kakemenn. Det blir kjempemessig julestemning når Julegada flytter til byen for å hjelpe Start.

Start flytter også pre-match-arrangementet sitt ut på Karsteins plass. Det blir intervju med spillere og trenere på scenen

- Vi må jo greie 3000 venndøler på Sør Arena.  Her bør foreldre ta med barna og virkelig oppleve stemningen. Vi skal hjelpe Start fordi vi er glad i naboene våre nede i byen. Det blir helt vanvittig moro, sier Espegren.

Overveldet Start-leder

Christopher MacConnacher, admistrativ leder i Start, gleder seg til adventskamp 1. desember:

- Hvis entusiasmen fra Vennesla slår inn, er seieren sikret. Venneslas engasjement varmer virkelig oss i Start. Jeg vil oppfordre alle til å besøke Julegada når den åpner i Vennesla 13. desember. Det er en fantastisk  positiv atmosfære i bygda, sier han.

Dessuten er det jo noen tusen som går og lengter etter at Julegada skal begynne. De kan få en herlig forsmak på søndag.

Sparebanken Sør er Julegadas generalsponsor og en viktig sponsor for Start også. Det er en ekstra grunn til at Julegada stiller på Lund.

Selv skal ordfører Larsen med danskeferja klokka fire, men han regner med å rekke første omgang. Han sier folk i Vennesla jobber gratis på søndag for å hjelpe Start.

- Våre folk kjører boder til byen og hjem igjen. Nå oppfordrer jeg bare alle om å stille opp. Tenk hvis vi fyller hele arenaen! Eliteserien er den store julepresangen til oss alle i år, for da blir 2020 så mye gøyere, sier Nils Olav Larsen.