IMG_5958
Her klappes det like før vinneren leses opp via TV-linken til Oslo.

- Dette er nesten som å vinne. Vi fikk fortalt Norge om alt det spennende vi holder på med. All ære til alle i Vennesla både frivillige, næringslivet og kommunens ansatte, sa kommunedirektør Svein Skisland da han kom til Hunsfos for å overvære prisutdelingen.

Der satt allerede en rekke representanter for frivilligheten næringslivet, regionalt nivå og ansatte i helse- og omsorgstjenestene. De har jobbet målrettet med Leve hele livet- reformen, og mye av det som er gjort i Vennesla vekker nasjonal oppmerksomhet.

Over 3000 personer fulgte den digitale konferansen og prisutdelingen fra ulike lokasjoner over hele landet. I TV-studio i Oslo deltok ordfører Nils Olav Larsen og helse- og omsorgssjef Ragnhild Bendiksen sammen med representanter fra flere departementer og andre kommuner. Det hele ble ledet av NRK-legende Christian Borch.

- Å være tre i finalen er nesten jevngodt med seier. Vennesla markerer Agder og får ut informasjon om alt det spennende som foregår, sa Anna Charlotte Larsen fra KS Agder.

Vennesla jobber målrettet med samskaping. Plattformen der næringslivet, frivilligheten og kommunen går inn som likeverdige parter er vi nokså alene om.

Vi blir stadig flere eldre som trenger hjelp. Men vi blir også stadig flere friske eldre som kan bidra med hjelp. I framtida må frivilligheten, kommunen og næringslivet jobbe sammen om å løse oppgaver. Bolig man kan bo i hele livet er et stikkord. Fritidsaktiviteter et annet.

Grillbua laget på dugnad utenfor Hægelandsheimen til bruk både for beboere og bygdefolk er et veldig godt og konkret eksempel på det vi nå snakker om.

Leve hele livet-reformen har dreid seg mye om helseapparatet, men vris nå stadig mer inn mot hvordan vi alle kan bo og greie oss hjemme lenger – der vi helst vil være – og hvordan vi kan hjelpe hverandre til gode liv.

En av tekstmeldingene som kom inn til en av deltakerne på Hunsøya, kan oppsummere prisutdelingen:

- Jeg er fra Porsgrunn, men er stolt av dere i Vennesla. Dere jobber fantastisk spennende.