Starter på Venneslaheimen

Vennesla kommune får de første 40 dosene med vaksine første uka øver nyttår. Vi blir tildelt en del av vaksine-leveranse to. Den første gikk som kjent til åtte spesielt utsatte kommuner på Østlandet.

I tråd med nasjonal prioritering skal de første vaksinene gå til beboere ved omsorgssentre. På grunn av det lave antallet vaksiner vil kommuneoverlegen starte vaksineringen ved Vennesla omsorgsenter. I romjula vil insittusjonene og hjemmetjenestene jobbe videre med vaksinasjonslistene for de mest prioriterte risikogruppene.

Etterhvert som nye vaksiner tildeles, vil vaksinering skje utover i risikogruppene i tråd med nasjonale retningslinjer og Vennesla kommunes nylig utarbeidede vaksinasjonsplan.

MERK: I. Kommunen tar kontakt med de som skal ha vaksine. Som vi har informert om før vil vi etterhvert sette opp vaksinestasjon på et egnet sted - og målet er å kunne vaksinere over 1000 pr. uke. Det ligger litt lenger fram i tid.  

Over hele landet har fastleger og legevakter fått mange telefoner med spørsmål om time for vaksine. Vennesla legesenter har merket stor pågang. Vi understreker at dette legger unødvendig press på helsetjenestene. Det er nasjonal prioritering om hvem som skal ha vaksine først - og den enkelte vil  altså bli kontaktet.

Tryggheten rundt vaksinen, godkjenningen av den og hvordan den skal brukes i Norge kan du lese mer om HER

 

Åpningstider og bestilling av test i jula

Det er nå svært god kapasitet for testing i Vennesla kommune. Vi anbefaler en lav terskel for testing ved symptomer eller dersom man for eksempel har vært nærkontakt.

Bestill time til test  på www.c19.no.  Innlogging med ID-porten. Testen foregår ved fremmøte stort sett i bil.

Teststasjonen ligger på parkeringsplass mellom Vennesla kirke og Vennesla bedehus, nærmere bestemt Venneslavegen 290 for de som bruker GPS. 

Dersom du ikke har mulighet for å bestille time på c19.no kan du ringe 90223523 mellom kl. 10.00 - 11.30 på dager teststasjonen har åpent. 

Åpningstider jul/romjul/nyttårshelg er som følger:

 • 24.12: Stengt
 • 25.12: Stengt
 • 26.12: Åpent, men begrenset kapasitet, kun hurtigtester.
 • 27.12: Stengt
 • 28.12: Åpent
 • 29.12: Åpent
 • 30.12: Åpent
 • 31.12: Stengt
 • 01.01: Stengt
 • 02.01: Åpent, men begrenset kapasitet, kun hurtigtester.
 • 03.01: Stengt

Noe stigende smitte nasjonalt

Vennesla er fremdeles i en svært god situasjon smittemessig. Andre steder i landet har smitten økt noe de siste dagene. Siste døgn meldes det om 586 nye smittetilfeller i Norge. Helsemyndighetene regner med noe økende smitte som følge av julefeiringen. Vi kan bare understreke viktigheten av å følge smittevernrådene. Holde avstand, vaske hendene, redusere antall nærkontakter og holde seg hjemme ved sykdom.