Vaksineringen:

- Vi kaller nå ned helt til 45 år for å fylle opp alle ledige timer. Alle får sms etter hvert som de er forbi intervallet med fem måneder siden dose to, sier Signelill Granås ved Legesenteret.

For sikkerhets skyld oppfordrer vi folk over 65 som ikke har fått time, om å melde seg til vaksinetelefonen 948 73 717. Noen kan ha falt ut av systemene. Vaksineringen av 65 år og eldre vil foregå hele neste uke også, og deretter vil vi vurdere en oppsamlingsrunde med drop-in. Det kommer vi i så fall tilbake til.

Er du i det som heter risikogruppe 4B (se hjemmeside) kan du også ta kontakt for å få time. Vi finner deg ikke automatisk.

Det blir vaksinering i Legesenteret slik før jul: 

  • Uke 50: mandag, tirsdag, onsdag torsdag på kveldstid og lørdag på dagtid.
  • Uke 51: mandag, tirsdag og onsdag på kveldstid.

NB: Husk at parkeringsplassen ved Legesenteret forbeholdes Legevakt- og vaksinebesøk på kveld. Flytt bil så fort ærendet ditt er gjort.

Vi ligger godt an med vaksinering i Vennesla nå, og vi er foran landsgjennomsnittet. Her er de siste oppdaterte tallene for 3. dose-vaksineringen:

  • Over 85 år: Vennesla 80,1 prosent – landet 76,3 prosent
  • 74-84 år: Vennesla 88,9 prosent – landet 84,6 prosent
  • 65-74 år: Vennesla 75,6 prosent – landet 62,4 prosent.

- Vi er i en god situasjon og vaksineringsopplegget fungerer godt. Samtidig vil jeg be alle uvaksinerte om å gjøre en ny vurdering og si ja til vaksine. Smitten er fortsatt veldig høy, men tredje dose viser seg å gi god beskyttelse, og nå mener man den også beskytter godt mot omikron, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane, og fortsetter:

- Mine råd er enkle. Ta vaksine! Pass på meteren og munnbind og vær hjemme når du er syk!

Smitte og testing:

Til nå denne uka er det registrert 58 smittede i Vennesla. (Mandag 13, tirsdag 16, onsdag 15 og torsdag 14). Smitten er spredt, og det kommer stadig nye smittede som ikke er nærkontakter til kjent smitte fra før. Insidensen i Vennesla er fredag morgen rekordartede 917 pr. 100.000 innbyggere, mot 941 på landsbasis. 

Vi minner om hvor viktig det er å bli hjemme hvis du er i tvil om smitte. Tester du positivt på selvtest, må du holde deg hjemme til du har bekreftet svar på pcr-test. Det holder ikke å ta nye selvtester for å klarere seg ut.

Selvtester er nå mangelvare i Norge. Vi har stort håp om å få 8.000 tester som vi har bestilt i løpet av helga. Vi fikk dessverre ingen tester på den nasjonale fordelingen. Får vi ikke testene vi håper på, er vi tomme søndag. Da må vi innføre krav om ordinær pcr-test igjen – og alle må til testsenteret i Holtet. Vi håper å unngå dette. Det vil komme informasjon, men vi ønsker å forberede dere på situasjonen.

- Vi håper testene kommer. Det er stort trykk på testing, men det virker som alt går veldig greit nå. Folk står på på imponerende vis, sier Bodil Domingos som koordinerer smittesporing og testklinikk.

Omikron:

Denne uken har vi hatt fire tilfeller der vi har sendt tester videre for å sjekke ut omikron, uten at omikron til nå er avdekket.

To personer har vært på hotell der de senere har fått vite at gjester kan ha hatt omikron. Disse har ikke hatt kjent smitte selv, men er sjekket for sikkerhets skyld. Begge er nå avklart ikke å ha omikron.

De to siste venter vi på bekreftelse eller avkreftelse på. Den ene personen har vært på et fly der det kan har vært Omikron og den siste personen har avgitt en prøve det ble noe feil med på laboratoriet og derfor må den tas og sjekkes på nytt.