- Jeg er svært lettet nå, sier kommuneoverlege Robert Burman.

Mandag formiddag er det heller ikke meldt om nye smittetilfeller, etter at de aller fleste av helgens testresultater nå er analysert.

- Det kan komme noen enkelte smittetilfeller de kommende dagene selvsagt, men de fleste testene er analysert og viser negativt resultat. Vi har ikke flere nye tilfeller som kan relateres til det vi omtalte fredag som et mulig nasjonalt utbrudd, sier Burman.

Dette betyr at de som eventuelt fremdeles er i ventekarantene kan tre ut av ventekarantenen.

Fredag gikk alarmen da tre i en familie på fire fikk påvist smitte etter et stort arrangement i en kommune utenfor landsdelen, og åtte kommuner var rammet av smittespredning herfra. Frykten var at vi sto overfor det svært smittsomme delta-viruset. SFO Ved Vennesla skole og en avdeling ved Solsletta barnehage ble sendt i karantene med oppfordring om testing.

I helga ble ytterligere fire personer i Vennesla dokumentert smittet, men bare en eller to kan relateres til smitten fra arrangementet. Når det også viser seg å være alfa-virus (britisk variant) som allerede har vært i kommunen lenge, og ikke delta-virus (indisk variant), kan skuldrene senkes noe.

Kommunen har hatt et betydelig apparat på jobb i helga for å drive smittesporing og testing. Beredskapen har vært høy. Nå går vi tilbake til mer normal drift og håper på så lav smitte som mulig framover.

- De siste tallene og analysene lover godt, men smittevernrådene er fremdeles veldig viktige. Nå treffes folk langt mer og oftere enn før, og da er det viktig å huske avstand, håndhygiene og munnbind, sier Burman.