Det er viktig å følge smittevernrådene godt nå. Mye av smitten er i yngre miljøer, men det er ikke riktig som noen tror, at smitten bare skjer på skolen.

Derfor minner vi om meteren, håndvask og munnbind. Den aller beste forsikringen er likevel vaksine. Signelill Ganås i vaksinasjonsteamet opplyser at rundt 50 av alle som kom til dropin-vaksinering tidligere i uka, kom for å ta førstedose. Mange hadde ombestemt seg og nå ville de ha vaksine. Vi oppfordrer sterkt til å ta vaksine. Du kan bli smittet selv om du er vaksinert, men faren for alvorlige følger blir langt, langt mindre.

Det er ny dropin-vaksinering i dag 2. september klokka 18.00 til 20.00 i Venneslahallen.

Av 40 smittede så langt denne uka, er 17 smittede i skolealder, altså under halvparten. Resten er uvaksinerte og vaksinerte i høyere aldersgrupper.

Vennesla har så langt denne uka ingen smittetilfeller i barnehager, seks i barneskoler, to i ungdomsskoler og ni i videregående skoler.

I går hadde vi 14 smittetilfeller, hvorav alle nå har kjent smitteveg. Siste døgn er det registrert seks nye tilfeller. Alle har kjent smitteveg. At andelen kjent smitteveg øker, er et godt tegn. Det betyr at smittevegene begynne å bli kjente og at nye ikke har oppstått.

Det pågår en omfattende testing fortsatt, og 297 tester ble foretatt ved testklinikken i Holtet siste døgn.  Vi var bekymret for tilgangen på hurtigtester, men leveransene er sikret for nærmeste framtid.

Nasjonale myndigheter har varslet pressekonferanse om smittesituasjonen klokka 12.00. Vi oppfordrer til å følge med på eventuelle nye råd og tiltak.