- Vi håper på mange flere. Det er viktig at lokalt næringsliv er med i miljøarbeidet. Dessuten er det et kvalitetsstempel og konkurransefortrinn når bedrifter viser miljøansvar, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Tidligere denne uken kunne ordføreren overrekke skiltet og diplomet som viser at Johnny Dranges bedrift er blitt godkjent via Stiftelsen Miljøfyrtårn. Det betyr at strenge miljøkrav er oppfylt og at bedriften på alle nivåer kan dokumentere at det drives etter moderne miljøstandarder.

Drange jobbet tidligere firma sammen med Bjarne Roland, men har siden nyttår holdt på for seg selv. Trygg Maskin AS sin hovedvirksomhet er risikoanalyse og gjennomgang av utstyr i kraftverk.

Bedriften driver med sikkerhet, arbeidsmiljø, risikoanalyse, rådgivning, maskin-vurdering og så videre.  TryggMaskin jobber særlig med arbeidsmiljøloven og maskinforskriften og leies inn til bedrifter for å sjekke at alt er i orden og trygt, men Drange driver ikke med sertifisering.

- Det var moro at ordføreren kom. Siden vi jobber mye med kvalitet, var miljøsertifisering på tide. Vi merker allerede at dette gir fortrinn i markedet, men du verden så arbeidskrevende det har vært å gå gjennom alle sider av driften, sier Johnny Drange.

Han har med seg dattera Elisabeth og sønnen Erik i den daglige driften. Under markeringen spanderte kommunen kake og kaffe.