Trivselsvaktene er et samarbeid mellom Vennesla kommune og Vennesla Frivilligsentral og næringslivet i forbindelse med at det skal være  økt aktivitet i Vennesla sentrum i hele sommer.

Opprinnelig kalte vi dem "avstandsravner". Frivillige skulle gå rundt i sentrum og vennlig minne folk om koronareglene. Nå kaller vi dem trivselsvakter.

De skal minne om enmetersregelen, skape trygghet og ellers vise vei til butikker og svare på de spørsmål folk måtte ha. Trivselsvaktene er på plass allerede på Handelens Dag.

 

trivselvakt 2

Viktig tiltak

For Vennesla kommune er dette et viktig tiltak. Når korona-smitten er lenger unna og mer og mer av samfunnet vender tilbake til det normale, er det lett å glemme reglene om avstand.

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane sier at det nå er viktigere enn noen gang å følge rådene om avstand og hygiene. Når samfunnet åpner opp, er det min og din evne til å oppføre oss i tråd med smitterådene som vil avgjøre om pandemien blomster igjen eller ikke. 

For Vennesla kommune er det derfor svært viktig at trivselsvaktene fortsetter å være i sentrum og vi er glade for innsatsen de legger ned.

Frivilligsentralen har seks trivselsvakter i tjeneste, men er åpne for flere. Alle er innstilt på en hyggelig prat med deg!

Vaktene har fått egne vester hvor det står at de er trivselsvakt. Det er også et hjerte med påminnelse om enmetersreglen

Vestene blir lagt hos  Ressursen. Ved arrangementer bør arrangører hente vester som deres egne frivillige kan ha på seg.