- Vi kan doble produksjonen og mer til – hvis bare vi får tak i mer stearin. Folk ønsker å kjøpe briketter, men vi greier ikke levere nok på grunn av stor stearinmangel, sier Steinar Lunden.

Kjetil Aamdal triller inn og viser noen av avisposene med tennbriketter som selges til 30 kroner. Om få uker er det julemarkedet i Vennesla sentrum. Da trenger Kjetil og de 36 andre på Måneglytt dagsenter alle posene de kan få laget opp. Da går salget så det griner.

- Akkurat nå trenger vi derfor ekstra mye stearin, men egentlig hele året. Det er alltid for lite, forteller Bjørg Arntsen.

Mange aktiviteter

På Måneglytt er det aktiviteter for mennesker med bistandsbehov. Noen er i keramikk-gruppe, noen driver med håndarbeid, og noen lager tennbriketter.

- Vi har egen makuleringsgruppe. Hver tirsdag henter jeg papir hos Vennesla kommune og en del andre. Vi makulerer papir i store mengder. Papirstrimlene dyppes så i stearin og blir til de svært populære tennbrikettene. Dessverre  må mye papir bare leveres videre til gjenvinning på grunn av stearinmangelen, forteller Steinar Lunden.

Kjetil Aamdal sier han stortrives på Måneglytt og nå håper han og de andre at bygdefolket vil kjenne ansvar og dra i gang en skikkelig stearin-dugnad.

Her kan du levere:

Stearinlys-stumper kan leveres i pose på Måneglytt eller på Servicekontoret i Herredshuset. Steinar Lunden tilbyr seg til og med å komme heim til deg og  hente hvis du strever med å levere selv.

- Vi henter papir hver tirsdag. Det er bare å ringe så skal jeg komme og hente stearin i samme slengen, sier Lunden

Han har mobilnummer: 913 55 867

Måneglytt Håndverk og dagsenter skal som vanlig ha egen bod under julemarkedet. Tennbrikettene går unna i store mengder.

- Vi mangler ikke kunder. Salget står og faller det på hvor mye stearin vi får tak i, sier Artnsen.

 Ikke kast lysstumper når de kan gjenbrukes til noe så fornuftig, folkens!