- Jeg har sagt at vi nærmer oss land, men at det fortsatt er skjær i sjøen. Nå har vi truffet et skjær. De kommende dagene vil vise hvor stor skaden er. Vi håper dette er forbigående og at smitten er isolert i tide, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Det blir eget informasjonsmøte med foreldre/foresatte til de to klassene på Hunsfoss klokka 17.00. Her deltar kommuneoverlegen. Elever og foresatte vil bli oppfordret til å teste seg. Det er litt uavklart hvilken dag disse testene vil foregå.

I familien på fem er tre smittet, mens to sannsynligvis vil teste positivt etter hvert. Dette er grunnen til den omfattende karantenen. Ved Hunsfoss skole er det 31 elever og seks voksne som må i karantene fram til 25. juni. Vi presiserer at selv om skolen slutter for sommeren tirsdag 22. juni, vil karantene fortsette. Det er også mulighet til å teste seg ut av karantene noe før.

På kriseledelsens møte torsdag ettermiddag ble de tre nye tilfellene sett på som et varsko om hvor viktig det er at alle fortsetter å følge smitterådene nå som samfunnet åpner mer og mer opp. Får vi smitte som ikke oppdages, kan den spres i store grupper fort. Derfor er smittevernråd, som munnbind, håndvask og avstand bare ekstra viktig etter hvert som vi kan møtes mere og flere.

Plan- og økonomiutvalget vil torsdag kveld ta stilling til tiltakene framover i Vennesla. Forslaget er å fortsette med forskriften som planlagt fram til midnatt søndag, for så å gå over på nasjonale tiltak og følge den nasjonale gjenåpningen. Det blir sent ut egen info etter pløk-møtet.

Svømmehallen åpnet for ei drøy uke siden. Svømmehallen vil trolig bli åpen i hele sommer som et ekstratiltak for barn og unge. Dette besluttet kriseledelsen i dagens møte. Det jobbes nå med det praktiske rundt bemanning. Det må trolig engasjeres noen ekstra sommerhjelper for å sikre at hallen kan bli åpen i hele sommer.