- I tillegg til de tre, hadde vi en innreisesmitte onsdag morgen.  Fire smittetilfeller på en dag må vi tilbake til april for å finne i Vennesla. Det bør understreke alvoret i situasjonen, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane like før midnatt onsdag kveld. 

Onsdag kveld har Dalane og kommunens smittesporingsteam jobbet intenst for å få best mulig oversikt over situasjonen.

To smittede er i familie. De ble smittet etter besøk fra annen landsdel i juletiden. De har vært klar over risiko, og holdt seg i karantene siden 1. januar. Dermed er det full oversikt. Det er noen få nærkontakter som er berørt og satt i karantene.

Det siste smittetilfellet er mer komplisert. Den smittede vet ikke hvor smitten kommer fra. Vedkommende har i jule- og nyttårshelgen hatt kontakt med ganske mange i Vennesla og utenfor Vennesla og det er ikke full oversikt  

- Samlet sett har vi nå 24 i nærkontaktkarantene. Erfaringsmessig må vi anta at flere av disse vil ha smitte. Det vil dagene som kommer, avklare. At vi har ukjent smittekilde, øker alvoret.  Det er svært viktig at alle innbyggere nå følger nasjonale og lokale råd om å redusere sosial kontakt, unngå besøk og unngå å gå på besøk, samt holde avstand ute og huske hygienerådene, sier Dalane.

Smitteøkningen kommer samme dag som første vaksine ble satt i Vennesla. Vaksinen er et tegn på at det er lys i tunnelen og en ende på pandemien.  Smittetilfellene er en alvorlig påminnelse til alle om at vi fortsatt har store oppgaver med i fellesskap å holde smitten så lav som mulig.