Takk 1:

Vi har lagt ut et telefonnummer slik at dere skal vite at det er fra Venneslas vaksinasjonsteam du ringes opp. Vi fryktet at det nummeret ville bli misbrukt og at mange ville ringe inn og skape kø. To, eller tre har ringt med andre spørsmål enn avbestilling og om de er uteglemt. Dette er rørende og flott. Det letter arbeidet veldig når alle er med på samarbeidet på denne måten.

Takk 2:

I noen kommuner opplever smittesporingsteamene at folk nekter å oppgi nærkontakter eller holder tilbake informasjon, noe som vanskeliggjør smittearbeidet. På kriseledelsens møte fredag ville rådmann og ordfører vite om dette er problem i Vennesla?

Svaret er nei og tvert i mot! Leder av smittesporingsteamet Geir Knutsen takker alle som kommunen er i kontakt med. Alle bistår med informasjon så godt de kan. I Vennesla opplever vi også at smittede og nærkontakter ringer oss med ekstra informasjon for å være på den sikre siden. Dette viser at dere er seriøse og bidrar i dugnaden på en ansvarlig og flott måte!

Takk 3:

Den siste uka har handlet om å stramme inn og forsterke smitteverntiltak. Vi opplever at munnbindbruken er gått kraftig opp. Fra næringslivet kom beskjeden «vi samarbeider og skal gjøre vårt» da forskriften med innstramminger ble vedtatt. Inntrykket er også at innbyggerne tar ansvar når det blir informert. Dette er uvurderlig. Den beste måten å hindre smitte og sikre arbeidsplassene på, er når vi alle sammen følger fagfolkenes råd – og der gjør de aller fleste i Vennesla.

Advarsel:

Etter takk, kommer advarsel. Vi vet at smittetrykket er økende både i Kristiansand, Agder og Norge, og vi må ikke senke skuldrene. Muterte virus med mye sterkere smittespredning vil etter hvert dominere. Regjeringen varsler innstramming, og Helsedirektoratet har advart om en vanskelig situasjon i mars og april. Selv om situasjonen nå er god i Vennesla, kan ting fort endre seg. Vi må derfor fortsette å jobbe dugnad med samme høye moral og vilje. Trøsten er at mållinjen nærmer seg.  Vi er inne på den siste mila av en tung maratondistanse nå – og vi vil komme i mål. Det koster og vi begynner å gå lei, men vi må holde motet oppe noen uker og måneder til.

Vaksinering:

Vi ønsker alle å få flere doser. Det varsler mer vaksine i slutten av mars og mye mer i april og mai. Dette er vaksineringsplanen kommende to uker:

Her kan du lese vår vaksineside med vaksinetabell

UKE 10:

110 doser AZ til helsepersonell

110 doser AZ til aldersgruppen 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander. 

Vaksinering muligens utsettes til uka etter.

132 doser Comirnaty, hvorav 96 til revaksinering.

36 doser til innbyggere født 1939 og yngre.

ALLE RINGES OPP fRA 948 73 717 OM TID OG STED

UKE 11:

Uklar leveranse AZ

144 doser Comirnaty som vil gå til innbyggere født 1939 og senere.

ALLE RINGES OPP fFRA 948 73 717 OM TID OG STED