Karantene nå gjelder de tre avdelingene i Småfløy ved Klokkerstua barnehage. Disse avdelingene har til sammen 26 barn. Foreldre og foresatte er informert søndag ettermiddag. De vil bli oppringt av smittesporingsteam utover kvelden, og smittesporerne jobber nå ganske intensivt. Barna må i karantene i ti dager. Søsken til barn som er nærkontakter, går ikke i karantene.

De andre fem avdelingene i barnehagen er ikke berørt av det siste smittetilfellet. Også er er foreldre og foresatte informert om situasjonen og at de kan sende i barnehagen som normalt.
Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane beroliger og sier at de som ikke får karantenebeskjed skal oppføre seg normalt og i tråd med smittevernreglene.

Smittetilfellet i barnehagen er en utvikling av tidligere smittetilfelle denne helga. Lørdag ble en andreklasse og flere ansatte ved Vennesla skole satt i karantene på grunn av dette. Vi har altså oversikt over situasjonen og smittekilde, og det gjør situasjonen enklere. Det må også påregnes ytterligere karantenetiltak som avleggere av denne smittesituasjonen. Det vil bli informert om når ting er klarlagt.

Vi har også to smittetilfeller i helga som har påvirket driften ved Hunsfoss skole. Der er den femteklasse satt i karantene fram til og med 5. februar. Summert opp begynner vi altså uke fem mandag med tre avdelinger i Klokkerstua i karantene og en andreklasse ved Vennesla skole og en femteklasse ved Hunsfoss i karantene.

- Dette er den mest omfattende karantenesituasjonen vi har hatt i skoler og barnehager i Vennesla så langt. Jeg opplever et smittesporingsteam som opptrer meget profesjonelt og ansatte i både skole og barnehage som håndterer situasjonen meget bra. Nå må vi bare stå i dette og fortsette å gjøre de riktige tingene, sier oppvekstsjef Steinar Harbo i en kommentar.