I uke 35 er det altså full innspurt  i vaksineringen. Signlill Granås koordinerer vaksineringen og sier folk som har utsatt å få første dose eller av ulike grunner ikke har fått time til andre dose, nå må møte opp på dropin-kveldene.

Neste uke skjer dette: (uke 35)

  • Tirsdag 31. august: Drop-in vaksinering i Venneslahallen fra klokka 17.00 til 20.00 med moderna-vaksine
  • Onsdag 1. september: Vaksinering etter timeavtale i Venneslahallen (rundt 560 skal ha vaksine – de aller fleste er andre dose) (pfizer)
  • Torsdag 2. september: Drop-in vaksinering i Venneslahallen fra klokka 18.00 til 20.00  med moderna-vaksine.

Bruk dropin!

- Noen kan ha takket nei til timer og falt ut av systemet. Granås sier at de som nå ikke har fått time til dose to, men likevel skal ha dose to, bør komme seg på dropin. Neste uke kan bli siste uke med timebestilling. Det avhenger litt av hvor mange som møter opp på drop-in og hvor mange som ikke har meldt seg. Men i uke 35 nærmer vi oss å bli ferdig med dose to for alle prioriterte grupper, sier vaksinekoordinator Signelill Granås. Noen kan ha takket nei til timer og falt ut av systemet. Granås sier at de som nå ikke har fått time til dose to, men likevel skal ha dose to, bør komme seg på drop-in.

 I øyeblikket har 87,2 prosent av alle voksne venndøler over 18 år fått første dose. 74,2 prosent av innbyggerne over 18 år er fullvaksinerte. Målet er fremdeles at over 90 prosent av den voksne befolkningen blir fullvaksinerte.

Vaksinering av ungdom

I uka etter (uke 36) blir det førstedose-vaksinering for alle 16- og 17-åringer. 

Vaksinering av 16- og 17-åringene vil foregå uka etter. Kommuneoverlege Dalane og vaksinepersonell samarbeider med de tre videregående skolene. Vaksineringen blir koordinert og det samarbeides og planlegges for transport

  • Onsdag 8. september: Ungdomsvaksinering i Venneslahallen
  •  torsdag 9. september: Ungdomsvaksinering i Venneslahallen

Om noen dager er det altså bare noen uteglemte andredose-vaksineringer og etternølere til  førstedose igjen. (andre dosee for de yngste ligger litt lenger fram i tid). Vi går også inn i en fase hvor Vennesla kommune ikke blir tildelt vaksiner, vi må bestille de vi har behov for, opplyser Signelill Granås.

Vi er på oppløpet!

Derfor er det ekstra viktig at alle nå benytter anledningene og tar vaksine. 

  • Har du droppet vaksine fordi det er tungvint? Nå er det enkelt. Møt til drop-in ved Venneslahallen tirsdag 31. august klokka 17.00 til 20.00 eller torsdag 2, september mellom kl. 18.00 og 20.00
  • Har du droppet fordi du er redd for sprøyte? Si det til vaksinepersonellet. De kan håndtere dette og hjelper deg.
  • Har du utsatt vaksine av andre grunner? Det er ikke flaut å komme sent. Alle ønsker at du kommer til vaksine. Du blir godt mottatt.
  • Tror du ikke du kan bli alvorlig syk? Jo, uten vaksine er faren for det mye større.

Smitterådene er viktig for å redusere smitte, men er ikke løsningen på pandemien. Det er kun vaksine som er løsningen på pandemien!