Smitetilfellene sender 11 personer inn i karantene, mens rundt ti personer slipper karantene fordi de er vaksinebeskyttet. Vi vil på nytt understreke viktigheten av å ta vaksine.

Fortsatt er det stor pågang ved testsenteret i Holtet. Onsdag gjennomførte testpersonellet 185 tester, de aller fleste var hurtigtester.

Onsdag fikk helsefagelever ved Vennesla videregående skole opplæring i testing. Fra torsdag kan skolen selv teste, slik at elever slipper ta fri. Det presiseres følgende:

  • Testing i videregående skole gjelder velever mellom 16 og 18 år.
  • Er de under 16 må foreldre samtykke, er de over 18 må kommuneoverlegen gi særlig godkjenning til at de kan slippe karantene ved testing dag 1,3 og 5.
  • Det er frivillig å ta test på skolen.

Testsenteret i Holtet har åpent fra 08.00 til 19.30 fram til og med fredag. Da tar vi en ny vurdering av hvordan åpningstidene skal være i helga. Vanlig åpningstid er 08.00 til 12.00.

Siste døgn var det rundt 1300 nye smittetilfeller i Norge. Det er aldri registrert så mange nye smittede på ett døgn før. FHI er likevel ikke bekymret ettersom smitten foregår stort sett foregår i ungdomskullene som ikke er vaksinert og over halvparten av befolkningen i Norge er fullvaksinerte.