De to smittetilfellene handler om to personer som allerede var i karantene.  Begge hadde kjent smitteveg. En ny nærkontakt er avklart.

I Kristiansand vedtok formannskapet søndag de strenge reglene etter koronaforskriftens kapittel 5B som kommuneoverlegen hasteinnførte fra i går. Kommunene i regionen er, etter et samordningsmøte søndag, opptatt av at alle må bidra nå, både de kommunene med lite smitte, vi i Vennesla med betydelig smitte og Kristiansand med mye smitte. 

Nøkkelen er redusert mobilitet, altså redusert kontakt mellom mennesker. Over 40 prosent av venndøler i jobb, pendler til Kristiansand. Ikke alle kan ha hjemmekontor, men vi ber alle som kan, om å velge hjemmekontor. I Kristiansand er det innført påbud om hjemmekontor.

Vi i Vennesla har stengt svømmehall og kino for å hindre folkeforflytning. Vi har også rådet om minst mulig kontakt med Kristiansand. Nede i byen er de også opptatt av dette, og de gikk i ettermiddag ut med informasjon for å minne innbyggerne på at det er reglene i den kommunen du bor i, som skal følges.

Fylkeslegen sa det slik på et møte tidligere i dag. "Regionen må stå sammen om smittereduksjon. Dere rundt må tenke over smittefaren som dere utsetter dere for ved å besøke Kristiansand og kristiansandere må tenke over at de kan utsette andre for smitte ved å bevege seg ut av egen kommune".

i Vennesla har vi vår egen forskrift fram til 11. juni. Den begrenser besøk i eget hjem, arrangementer og skjenking, med mere. Reglene i Kristiansand gjelder til  13. juni. 

Rådet om å avstå fra all trening og fritidsaktivitet for barn og unge gjelder ennå. Dette vil kommuneoverlege Per Kjetil Dalane og kriseledelsen vurdere på nytt hver dag utover uka. Situasjonen i regionen er ustabil, men fortsetter smitten nedover, vil vi åpne for mer aktivitet så fort vår smittevernfaglige ekspertise mener det er forsvarlig.