- Mange innbyggere har stilt opp til testing på vår oppfordring. Innbyggerne følger lojalt opp. Det er også merkbart mer bruk av munnbind og folk tok raskt smittevernrådene mer på alvor, rapporteres det. Veldig bra, sier fungerende kommuneoverlege Robert Burman.

Det er i morgen søndag vi vil få avklart om vi står overfor et utbrudd eller om det allerede er isolert. Vi fikk tre smittede fredag i et utbrudd som har rammet minst åtte kommuner, og det er mistanke om Delta-smitte. I morgen kommer det svar på alle testene som er tatt fredag kveld og lørdag. Burman sier lørdagen har forløpt bra, men vi må avvente morgendagen før vi vet mer.

De to smittede lørdag tilhører alt ikke denne smitten. Begge har kjent smitteveg, og to nye nærkontakter er i karantene.

Samlet er det nå rundt 100 i karantene og ventekarantene i Vennesla.

Vennesla kommunes smittesporere har fredag kveld og lørdag varslet mange og bedt dem teste seg. Innbyggerne har fulgt lojalt opp. For enkelte skulle ferien i gang, men de har fulgt oppfordringene og det er vi svært takknemlige for. Lørdag kom cirka 100 personer til testing. Det er også en del som skal teste seg søndag. Sørlandet sykehus leverer prøvesvar etterhvert som testene blir analysert. Om det er Delta-varianten regner vi ikke med å få svar på før over helgen.

Da er det bare å oppfordre hverandre til å fortsette å ta smittevernansvar. Holde avstand, vaske og sprite hendene og munnbind på offentlig sted inne. Lykke til!