- Vi må kunne si at dette foreløpig ser ut til å gå bedre enn fryktet, men det er for tidlig å konkludere endelig. Vi må avvente flere testsvar de kommende dagene, sier kommuneoverlege Robert Burman.

Etter meldingen fredag om tre smittede i en familie i et mulig delta-utbrudd, testet over 100 seg lørdag.

Søndag er det altså  to nye smittede. Den ene smittede i dag er fjerde person i familien som allerede hadde smitte, og vedkommende var allerede i karantene.  I tillegg er det en person med tilknytning som er smittet, men denne personen bor og registreres i annen kommune. 

Den andre nye smittede i Vennesla representerer en helt ny smitte. Vedkommende har nærkontakter i nabokommune, men var ikke i karantene. Smittevegen er heller ikke avklaret. Vi har kontakt med vedkommendes nærmiljø og ber personer i dette miljøet om å teste seg, selv om de ikke er ordinære nærkontakter. Dette som en ekstra sikkerhet.

- Vi vil vite mer om omfanget når vi får flere svar. Foreløpig har vi heller ikke fått svar på virusvariant, sier Burman.

Tirsdag skal ganske mange testes på nytt fordi det da er dag syv i karanteneperioden. Det blir en viktig dag som vil avklare mye.

Ukestatistikken for uke 26 viser ti nye smittede. Åtte var i karantene på test-tidspunkt og ni har kjent smitteveg. Det er satt 69 nye personer i karantene. Det er utført 345 pcr-tester og hurtigtester.

Husk smittevernrådene! Lykke til!