Russetid, sommer, festivaltid og ungdom søm møtes og har det fint.. Sommeren er høysesong for seksuelt overførbare sykdommer. Du skal selvsagt få lov å nyte sommeren akkurat som du vil, men det er viktig at du tar ansvar for deg selv og andre.

Både gonoré og klamydia kan lett behandles med antibiotika, men de kan gi ganske alvorlige plager og lidelser hvis ikke de oppdages og behandles.

Drop in hver torsdag

  • Ved helsestasjonen for ungdom i Vennesla kan du droppe innom hver torsdag mellom klokka 15.00 og 17.00. Helsestasjonen holder til i 3. etasje hos barn og familie på Hunsøya.
  • Du kan også ringe Telefon: 982 99774 eller 982 99860
  • Tilbudet gjelder ungdom til og med 25 år. Konsultasjon, testing og behandling er gratis.
  • Egen info om åpningstider i sommerferie kommer senere.

Du unngår smitte ved å bruke kondom.  Mens klamydia smitter ved vaginalt og analt samleie, smitter gonoré også ved oralsex.

Tidobling

Fra høsten 2022 har det vært en bekymringsfull økning blant ungdom og unge voksne av gonoré, spesielt blant kvinner hvor det har vært en tidobling i meldte tilfeller sammenliknet med for ti år siden. Klamydia øker også

De fleste som smittes nå er i aldersgruppen 20-29 år, med en medianalder på 22 år blant kvinner og 25 år blant heteroseksuelt smittede menn.

Info om konsekvenser

Her kan du lese mer om smitte, symptomer og konsekvenser

Folkehelseinsittuttets info om seksuelt overførbare infeksjoner