- Tusen takk til alle i Vennesla, Øvrebø og Hægeland!. Mandag ettermiddag har vi fått inn 663.645 kroner. Vi kommer til å slå fjoråret, sier hun.

Vennesla er 43 øre foran landsgjennomsnittet med 45,67 kroner pr innbygger.

Særlig vil Randi Sofie takke kommunens sjuendeklassinger. Mens andre kommuner håper det kommer bøssebærere nok, har Vennesla en fantastisk tradisjon og ordning med å sende ut sjuendeklassingene på giverferd. Hun skal de kommende dagene rundt med takke-plakat til alle klassene.

- Både foreldre og elever var helt fantastiske. Og så så høflige og smilene som de unge er blitt, ler Randi Sofie.

Men hun skal ha takk selv også. Få jobber med for TV-aksjonen i Vennesla enn henne. Hun har vært med i komiteen i mange år, de tre siste som leder. Hun vil ikke anslå hvor mye hun jobber, men sier hun regner med at både kommunen og Fagforbundet synes det er greit å bidra med noen timeverk. På Herredshuset er alle imponert over innsatsen hennes.

- I år ble det ekstra gøy på grunn av all strikkingen. For et engasjement. 38 skjerf, to sjal og 12 pannebånd kom inn. Pannebåndene kom fra en tiendeklasse på Vennesla ungdomsskole, forteller Randi Sofie Hagen.

Som vanlig stilte Harald Lunden med familie og andre bankansatte opp i Sparebanken Sør for å telle. Liebermanns Bakeri ordnet ferske boller og Coop Sentrum stilte med brus.

- Takk til alle sammen, sier Randi Sofie.

Største kjente enkeltgave sto Hydro Vigelands Brug for med 100.000 kroner.

- Hvis jeg skal komme med en utfordring, er det denne. Næringslivet kan bidra noe mer neste år, sier Randi Sofie Hagen.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon. Nasjonalt var det mandag ettermiddag kommet inn over 239 millioner kroner.