- De ansatte og styrerne har gjort en formidabel innsats. Derfor  forsøker vi å gi alle ansatte en søt påminnelse om at de trenger en pust i bakken og at vi alle bryr oss om innsatsen de legger ned, sier Bess Thormodsæter og Anita Kverneland, som er rådgivere for barnehagesektoren i Vennesla kommune.

Det har vært et annerledes år med mye bekymring, frustrasjon og alvor. Samtidig er det viktig å huske på at de ansatte i barnehagene midt i pandemien også har lært mye og utviklet både seg selv og virksomheten.

Husker dere «Alt skal bli bra igjen»? Da barnehagebarn malte regnbuer og minner oss alle om at framtida blir lysere. Husker dere «Lekende vitaminer?». Da 800 barnehagebarn sammen med alle ansatte gjennomførte et spennende kunstprosjekt utenfor Kulturhuset – til håp og inspirasjon.

- De ansatte har drevet barnehager med tusen retningslinjer og anbefalinger, men vi vet at barna har hatt dager fylt med humor, glede og vennskap.

- Nå er alle slitne og mange tiltakstrøtte.. men vi bretter opp ermene og går mot lysere tider! Hold ut litt til og fortsett å bry dere, vær de beste barnehagene i Norge også på oppløpssiden, sier Bess Thormodsæter og Anita Kverneland.

Og gjett om kakene og oppmerksomheten ble godt mottatt . . .