-Ja, for vi skal være glade for at det blir Kulturuke. Koronaen har skapt utfordringer. Flere av de store arrangementene er borte, som basarer, Hallovenn og høstmesser. I stedet satser vi på enda større variasjon enn før. Vi har tenkt alternativt, forteller Høgstøl.

Sjekk programmet og sett av datoene allerede nå. Kulturuka er fra 23.oktober til 1. november.

Høgstøl sier at andre kommuner misunner Vennesla for Kulturuka. Det er en unik anledning for lag og foreninger til å vise seg fram. Det er ei uke der Vennesla, Øvrebø og Hægeland viser hva som foregår i lokalmiljøene.

- Hva er kultur og hva er ikke kultur? Vi har ikke satt den grensen. Vi vil vise hva som skjer der ute, sier Høgstøl.

I år blir det variert program med hele 28 ulike arrangementer fordelt fra fredag 23. oktober til søndag 1. november.

Rappellering, strandsti og bokutgivelse

Hva sier du til rappellering og familiedag hos Juvet Bungy helt vest i Øvrebø? Det blir til og med tandemrappellering hvor du kan ha barn på magen. Juvet er 60 meter høyt. Det blir også kveldsarrangement med hodelykt og opplyst foss.

Strandstien har det vært mye snakk om. I Kulturuka skal vi helt tilbake til istida. Om de bruke ordet strandsti den gang, er uvistt. I alle fall vil Trygve Jortveit, Håkon Honnemyr, Hans Gunnar Omdal og Roald Omdal fortelle om historiske steder, boplasser og aktiviteter – helt fra istida og til nå. Det skjer i Kulturhuset 27. oktober.

Den finaste staden på jorda. Det skal ære Nomeland i Hægeland. I alle fall hevder ildsjelene bak den nye boka til 100årsjubileet for Nomeland det. Fredag 23. oktober blir det boklansering, kåseri og fest på Røyknes bedehus.

Fremdeles i live

Samme kveld, altså 23. oktober, er det konsert i Foajeen med selveste Showmakers. Den heter «still alive» Og ikke bare det. De rører til og med på seg. Showmakers startet i 1963, altså for 57 år siden og er Venneslas eldste rockeband.

- Men det er så mye mer. Kulturkvelden er fredag 30. oktober. Det er jo et høydepunkt. Den kvelden er tradisjon med utdeling av kulturprisen. I år skal selveste Jorun Stiansen lede, forteller Tove Linda Høgstøl. Hun er like ivrig som alltid. Hun har vært primus motor for kulturuka i 29 år og er like ivrig og  engasjert fremdeles.