Ordfører Nils Olav Larsen  snakket om å være stolt av bygda. At vi skal glede oss over alt som er bra og løfter hverandre. Han minnet om at strandstien er første byggetrinn. Vennesla skal gjøre som arkitektene i Snøhetta ba oss om for 15 år siden: Vende ansiktet mot elva.

Han ba oss vise fram strandstien til hele verden, og fortalte at på vei ut til Nesodden traff to kanadiere som var kjempeimponert.

Enormt mye folk.
Enormt mye folk.

Ordføreren takket grunneierne for godt samarbeid, Kaspar Strømme AS sine maskineførere Per Erik Hovden og Thomas Bjørndal for fantastisk kvalitet på jobben og Rambøll for god prosjektering.

Parksjef Jürgen Orf talte.
Parksjef Jürgen Orf talte.

Han takket park- og idrettsjef Jürgen Orf, prosjektleder Leif Sakariassen som pensjonerer seg i år med følgende tre prosjekter: Strandstien, Sandripheia Fritidspark og Idrettsplassen på Mosedmoen. Ordføreren takket også forhandlingsutvalget med Berit Kittelsen og Knut Føreland og ikke minst rådgiver Eirik Aarrestad for hans evne til å finne gode løsninger.

Ordføreren sammen med gravemaskinførerne Thomas Bjørndalen og Per Erik Hovden.
Ordføreren sammen med gravemaskinførerne Thomas Bjørndalen og Per Erik Hovden.

Jürgen Orf talte også - og sa at strandstien er en stor dag for folkehelsen i Vennesla. 

Over 300 kom for å være med på feiringen. Tre store fat Napoleonskake, 300 boller, 25 liter kaffi og 20 liter saft og vann forsvant på minutter.

Festen ble akkompagnert av Indre Ludefladen Jazz sine friske toner, og det er grunn til å avslutte om feiringen på Nesodden slik alle skolestiler i sin tid ble avsluttet:

Alle var enige om at det ble en veldig fin tur!