Vennesla bibliotek er ikke bare verdensberømt.  Bøkene i bokhyllene er også populært. I fjor økte utlånet kraftig.

- Særlig gledelig er økningen i utlån av barne- og ungdomsbøker. Det økte med 20 prosent og er høyere enn på mange, mange år. Man må tilbake til internetts barndom for å finne liknende tall for banre- og ungdomsbøker , sier biblioteksjef Anne Kjersti Bentsen.

Samlet økte biblioteket med 2118 utlån til 53 837 bøker filmer, lydbøker, spill og blader.  Det er det høyeste samlede utlånet siden 2013. I tallet er også en økning på 373 utlån ved filialen på Hægeland.

Det er ganske formidabelt hva de som jobber de 4,3 årsverkene på Vennesla bibliotek får til i løpet av ett år. Bibliotek-staben gjør så uendelig mye mer enn å vente på at folk skal låne bøker.

2700 barn

I fjor tok Vennesla bibliotek imot 52 skoleklassebesøk. Det kom 922 elever fra første, andre, sjette og sjuende klasse. I tillegg var det 26 barnehagebesøk med 485 barnehagebarn.

Dette er avtalte besøk hvor biblioteket har et opplegg med høytlesing, boktips og noen enkle aktiviteter.

Barne- og ungdomsbibliotekar Caroline Gabrielsen var ute på skolebesøk og møtte 46 klasser og 787 elever i fjor. Da har hun med seg maskoten «bok-bjørn» (se bildet).

333 deltakere møtte på de seks forfatterbesøkene for barn og unge. I tillegg arrangerte biblioteket 21 lesestunder og 15 ulike verkstedet for til sammen 191 barn.

Sommerles ble suksess

Den nasjonale lesekampanjen Sommerles slo virkelig an i Vennesla i år. Rekordmange 459 barn deltok, og hele 45 prosent var gutter. Det gleder biblioteksjef Bentsen.

Enorm aktivitet

Her er noe av det andre som skjedde ved Vennesla bibliotek i fjor:

  • Harry Potter ble feiret ved tre anledninger i anledning 20-årsjubileet.
  • Forfatterbesøk i Hægeland
  • Dukketeaterforestilling
  • 10 lunsjpåfyll for voksne
  • Syv omvisninger for over 100 deltakere
  • To lesesirkler som møtes månedlig
  • To prosjekter med ekstern støtte var i gang i 2019. Det ene er et ungdomsprosjekt det andre var at noen utvalgte skoler fikk forfatterbesøk.

Seks dager i uka

Det kom 2723 nye bøker inn i bokhyllene ved Vennesla bibliotek i fjor. Biblioteket kjøpte også inn 75 lydbøker og 127 filmer. Både utlån av film og lydbøker er fallende. Strømmetjenestene tar over.

Biblioteket har åpent 42 timer, seks dager i uka året rundt. Jeg er stolt over hva vi som jobber her får til. Til sammen er vi 4,3 årsverk og vi har åpent 42 timer, seks dager i uka året rundt, forteller bibliotekar Anne Kjersti Bentsen.

- Jeg synes vi har grunn til glede over utviklingen ved Vennesla bibliotek, sier Anne Kjersti Bentsen.