Styreleder i Sandripheia Fritidspark, Eivind Drivenes, gleder seg vilt til august og den offisielle åpningen.

- Allerede nå er nok de mest ivrige rulleskiløperne i gang med testing. Vi får et fantastisk anlegg – uten tvil Sørlandets flotteste, sier Drivenes.

Oversiktsbilde over skiskytterarenaen og løypene
Oversiktsbilde over skiskytterarenaen og løypene

Flott satsing

For det er ikke bare rulleskiløype på over tre kilometer. Vi snakker også om en av landets flotteste og mest moderne skiskytterarenaer, om over tre kilometer med kunstsnøanlegg, om lysløype, skileikområde, nye parkeringsplasser, bredere vei inn til området og enda mer.

Det er snakk om en investering på over 30 millioner kroner i idrett, folkehelse og friluftsliv, pluss en enorm dugnadsinnsats fra Øvrebø IL.

- En fantastisk satsing på breddeidrett i Vennesla for tiden. Ingen andre kan vise maken. Først svømmehallen, så Sandripheia og idrettsplassen og snart nye idrettshaller, sier Drivenes.

Meget nøyaktig for å få rulleskiløype uten hakk.
Meget nøyaktig for å få rulleskiløype uten hakk.

20 dekar med asfalt

En stund var det litt problemer med lekkasje i kunstsnøanlegget. Nå er alt i orden. 50 «kanoner» står klare og venter på kulde i oktober. Vi får en mye lengre sesong enn før på Sandrip.

Sandripheia Fritidspark er et spleiselag mellom Søgne, Songdalen, Kristiansand og Vennesla kommune, med Vennesla som vertskommune.

- Veldig moro prosjekt. Nå asfalterer vi over 20 dekar. Noen steder er traseen fire meter bred, andre steder opp i ti meter. Vi har til og med passet på å legge igjen noen store steiner her  og der slik at folk kan sette seg ved løypa og se, forteller Sakariassen.

Her får du god fart på rulleski
Her får du god fart på rulleski

Spektakulært

Noen av bakkene blir spektakulære på rulleski. For å si det enkelt: De fleste av oss tør ikke.

På et par av toppene er kneikene såpass bratte at asfalt-traileren ikke kan rygge opp. Derfor blir asfalten kjørt på plass med hjullaster. Asfalteringen er en egen kunst. Mulig du kan finne et hakk hvis du leter lenge, men den ligger som den er pusset.  

Til vinteren vil titusenvis av mennesker ta i bruk det nye anlegget.