- Unngår vi nye smittetilfeller denne helga, må vi regne med at smittetilfellene fra forrige helg og mandag, som har sendt over 100 i karantene, er slått tilbake. Det er i så fall meget positivt, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalene.

Smittesituasjonen:

Det er en del smitte i nabokommuner som vil gi flere nærkontakter i karantene også  i Vennesla.

Vi hadde fem smittetilfeller forrige helg og tre mandag. Denne uka er over 250 personer testet i teststasjonen i Holtet – uten positive tester.  Det betyr at smittesporingsteamet har jobbet godt og at det viktige TISK-arbeidet virker. (TISK = testing, isolasjon, smittesporing og karantene).

Varaordfører Eivind Drivenes pustet litt lettet ut på kriseledelsens møte fredag formiddag:

- Det ser ut som vi har greid å unngå et større utbrudd nok en gang. Derfor vil jeg takke alle som bidrar til godt smittevern, ikke minst befolkningen som følger rådene og opptrer med ansvar. Vi har innbyggere som tar ansvar. Lite er viktigere i denne kampen enn akkurat det, sier han.

Smittesituasjonen i Norge er bedre og bedre, mens den på Agder har vært økende og nå er litt ustabil.  Statsforvalteren har laget en grafikk om dette.

HER KAN DU FØLGE SMITTEN PÅ AGDER

Vaksinering

 Vi får 26 hetteglass med 168 doser i uke seks. Noe vil gå til revaksinering og avslutning av vaksinering på sykehjem og hjemmetjeneste. Resten vil gå med til å vaksinere:

  • Innbyggere i Øvrebø og Hægeland over 85 år (også noen på 84 og 83 år). Det skjer onsdag på Hægelandsheimen fra kl 10.30.
  • Innbyggere i Øvrebø og Hægeland over 85 år (også noen på 84 og 83 år). Det skjer onsdag og torsdag fra kl. 16.00 på Legesenteret.

Vi anbefaler å komme med munnbind på!

Følg vaksineringsprogrammet HER

Sykehjem og besøk

Regjeringen har varslet at det fra mandag 8. februar gjøres lettelser i besøksrutinene ved landets sykehjem. Det er viktig å merke seg at dette henger sammen med vaksinesituasjonen. Vaksines virkning trer inn én til to uker etter siste vaksineringsdose.

I Vennesla kommune ble vi ferdig med å vaksinere beboere på sykehjem torsdag denne uka. Vi vil derfor ikke lette på besøksrutinene ennå, men komme tilbake til dette noe senere. Vi viderefører dagens praksis noe tid til.  Besøksrutinene kan du lese om på hjemmesidene.

Testing

Testing er en svært viktig del av smitteforebyggingen. Testsenteret i Holtet (Venneslavegen 290 for de som bruker GPS) åpne her formiddag syv dager i uka. Du bestiller time på www.C19.no . Innlogging med ID-porten. Du blir automatisk tildelt neste ledige time

Dersom du ikke har mulighet for å bestille time på c19.no kan du ringe 90223523 alle dager mellom kl. 09.30 - 11.00. 

Maratonløp, og vi er over halvveis

Rådmann Svein Skisland brukte fredagens møte i kriseledelsen (det 77. i rekken) til å rose ansatte ved skolene og barnehagene, der flere er rammet av karantene. Han roste også smittevernteamet som har jobbet meget godt med å finne nærkontakter og få dem i karantene. Han roste også befolkningen som holder høy beredskap.

- Direktøren for folkehelse på Agder har sammenlignet med et maratonløp. Et optimistisk anslag, kanskje litt for optimistisk, er at vi er ferdig med pandemien etter ferien. Omregnet til maratonløp, har vi løpt 27 kilometer, mens vi har drøyt 15 igjen. Vi må bare oppmuntre hverandre, sa rådmann Skisland og minnet om at de siste kilometerne fort kan bli de aller hardeste, ikke minst motivasjonsmessig.

Kommunalsjef for helse- og omsorg Ragnhild Bendiksen, selv habil maratonløpet, kunne gledelig legge til: - Alle maratonløpere vet at når du passerer 25 kilometer, vil du greide å nå målstreken til slutt, om så du må løpe på ren vilje. Så dette var godt å høre. Vi har mye jobb igjen, men vi vil komme i mål . . .

Og med den replikken ønsker vi alle ei god helg i trygg forvisnning om at dere forsetter å bidra i dugnaden!