Det ble registrert 560 nye smittede sist uke, 13 færre enn uka før. De aller fleste smittede er barn, ungdom og foreldregenerasjonen. Av de 560 smittede er kun 25 over 60 år.

- Vi snakket for en uke siden om at Vennesla kanskje var på toppen av bølgen og at hvis ikke smitten økte ytterligere var det en bekreftelse på at vi kan ha fått omikron-bølgen tidligere enn andre. Vi må nå si at smitten ser ut til å flate ut og det er betryggende, men nivået er jo fortsatt høyt, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

De største utfordringene nå er å sikre bemanning til de kommunale tjenestene og ute i næringslivet. Det er betydelig fravær mange steder.

-Jeg er spent på bemanning de kommende ukene og situasjonen er usikker. Det er gledelig at smitten ikke har fortsatt opp, sier organisasjonssjef Heidi Engestøl.

Viktig info om endringer:

Slutt på skoletest:

Mandag testet vi elever i skole og ansatte i skole og barnehage. Etter nye nasjonale retningslinjer, avsluttes nå denne «massetestingen».  Framover skal testes brukes når noen har symptomer på smitte og i mindre grad som smittesporende tiltak. Det blir også informert fra skolene om dette.

Henting av tester:

Det viser seg at mange henter tester etter arbeidstid, men svært få henter på kveldstid. Vi reduserer derfor åpningstiden ved testsenteret til klokka 18.00 om ettermiddagen, mot klokka 21.00 nå. Det skjer fra i morgen tirsdag 1.februar. Det er fortsatt mulig å hente tester ved Spar Øvrebø og Spar Hægeland.

Endrede rutiner for selvtest:

FHI melder mandag at du bør ta prøve både fra nese og svelg når du tar selvtest. Prøven skal først tas i svelget/halsen og deretter fra nesa. Du bør ikke ta prøven bare fra svelget.  Fhi mener man kan oppdager noen flere omikron-tilfeller ved å hente prøve både fra svelg og nese.

Vaksinering av barn:

Nå kan alle barn mellom 5 og 11 år også vaksineres, hvis foreldrene ønsker det. Barn med Fhi kom med denne presiseringen for noen dager siden. Ønsker dere vaksine for barn, må dere ring og bestille hos vaksinepersonell på telefon 948 73 717. Tilbudet er mest aktuelt for barn med kroniske sykdommer, barn i kontakt med sårbare personer, og barn som skal oppholde seg eller flytte til land med høy smitterisiko eller dårligere tilgang til helsetjenester.

Sprøyteskrekk:

I fjor vår, ved oppstart av massevaksinering, hadde vi en del fokus på vaksinering av personer med sprøyteskrekk. Vi ønsker fortsatt at flere vaksinerer seg med dose en og dose tre. Hvis noen er redde for å ta sprøyte, minner vi om at vaksine-personellet vil legge til rette for deg. Du kan få spesiell hjelp og tilrettelegging.