- Dagen var på lørdag, men vi har kjøpt kake og kokt kaffe og laget saft sånn at alle foreldre og barn kan komme innom «Staua» og kose seg litt før de drar hjem, fortalte enhetsleder Marianne Wegge.

Flott plass

Hun har ledet barnehagen i alle årene den har ligget på Venneslas flotteste kommunale utsiktstomt. Barnehagen var den aller første bygningen som reiste seg på Smååsane. Nå ligger det hundrevis av hus bak og rundt barnehagen.

- Vi har en fantastisk barnehage. Flott plass, og så har vi selvsagt de aller flotteste barna og foreldrene i hele Vennesla, sier Wegge.

Oppvekstsjef Steinar Harbo, enhetsleder Marianne Wegge og ordfører Nils Olav Larsen
Ordfører Nils Olav Larsen og oppvekstsjef Steinar Harbo stilte med gaver til Marianne Wegge og Smååsane barnehage.

Ordføreren hilste

Med 24 ansatte og 80 barn (plass til 90) er det et yrende liv hver dag i Smååsane barnehage. Denne mandagen er det pyntet med flagg og ballonger. Tre kjempestore bløtkaker er kjøpt inn, pluss en med sjokolade for de som ikke kan ha melk.

- Dere barna er det viktigste vi har. All verdens penger er ikke nok til å kjøpe en eneste en av dere. Gratulerer med dagen!.

Det er ordfører Nils Olav Larsen som sier dette. Sammen med oppvekstsjef Steinar Harbo har han kommet med blomster til Wegge og en kasse med nye barnebøker til barna. Fra kommuneadministrasjonen stiller også Hilde Honoré Langeid og Bess Tormodsæther.

Emil ville ha hele familien med på kake
Anette Lindekleiv med Nora og Emil

Likte kaka

Om Emil Lindekleiv, odelsgutten på Eikeland, likte kaka? Han ville ikke hjem. Både mamma Anette og søster Nora på ett og et halvt måtte sette seg ved et bord og spise litt kake de også.