De nye smittetilfellene bekrefter ytterligere det kommuneoverlege Per Kjetil Dalane lenge har fokusert: Smitten spres fort i hjem, blant kjernefamilien og  venner. Det er derfor det er så viktig at vi setter inn strenge tiltak fort, kombinert med effektiv smittesporing. Da får vi smitten til å spille seg ut innenfor smittesirklene, uten at smitten slipper fri og ut i samfunnet.

Dagens seks tilfeller har alle kjent smitteveg.  Alle var allerede i karantene og det er ingen nye nærkontakter.  Fem av tilfellene er nye i dag. Den siste er en bekreftelse på en uklar test fra tidligere.

Viktig uke framfor oss

Dalane sier at han håper vi kan lette noe på tiltak for barn og unge utover i neste uke.  Kriseledelsen følger situasjonen tett. Dagens smitteeksempler er i så måte et godt tegn.  Smittenivået må fortsatt kraftig ned, men så lenge smitten blir mer og mer kjent, er vi på rett veg.  Samtidig er vi i en region med mye ukjent smitte, og i Kristiansand opplyste de lørdag om ti ulike nye smittesirkler eller smittesatelitter. Situasjonen er fremdeles ustabil. 

Aldri vært nærmere mål!

Konklusjonen er dermed enkel: Vi må mobilisere krefter til å stå på ennå litt til. Vi må få ned smitten, og hver enkelt må gjøre sitt og følge smitterådene nøye. De siste kilometerne av en maraton, er de tyngste.  La oss heller snu på det: vi er nærmere og nærmere mål.  Vi har aldri vært nærmere!!!!

I kriseledelsen er vi enige: det nytter ikke å fokusere på de få unntakene som ikke bidrar, vi må heller glede oss over den nesten utrolige moralen og utholdenheten og dugnadsevnen de aller, aller fleste innbyggerne i Vennesla kommune viser - ung som gammel! Og så må vi oppmuntre hverandre. 
Fortsatt god helg. Nyt varmen!