Testerne våre melder om en del som har gått med symptomer ganske lenge, uten å bestille test. Dette gjelder voksne, men også barn der foreldre må passe på at barna blir testet. Å vente med test, øker faren for smittespredning. Smittesporingen blir også mye mer omfattende og komplisert når smitten oppdages sent

Dette er ment som en positiv påminnelse om at vi alle kan bidra litt bedre. Det begynner å bli sent i pandemien og noen tenker kanskje at detikke er så viktig å ta test eller at konsekvensene av sykdom nå er små. Vi minner om at vi fortsatt må hjelpe hverandre. Det er noen uker igjen før alle som vil, er vaksinerte. Det er noen uker igjen hvor vi må stille opp for hverandre for å redusere smitte.  Vi må bare hjelpe hverandre positivt.

Derfor denne oppfordringen: bestill test med en gang du/dere merker symptomer på noe som kan være korona.

Det er altså registrert seks nye smittede siste døgn. To av de seks har ukjent smitteveg. Det er en del smitte nå som kommer fra ukjente veger. Det betyr at meteren, de generelle smittevernrådene og munnbind er viktig nå. 10 nye er kommet i karantene og 11 nærkontakter er overført andre kommuner siste døgn. Samtidig er det en del som må testes.

Hvis du har vært på Filadelfia siste uke, bør du ha lav terskel for testing. Dette vil menigheten også informere møtedeltakere om. De har gode oversikter og lister. Det er også omfattende testing på flere skoler. Kommuneoverlegen har bestemt massetesting ved Vennesla videregående skole til mandag og onsdag til uka. Ved å teste alle, vil ukjent smitte bli oppdaget. 

Vi informerte i går, og gjentar nå, at de som tok skolebussen fra Høietun til Vennesla torsdag og fredag morgen, må ha lav terskel for testing. 

Siste døgn er det gjennomført 210 tester ved testsenteret i Holtet. Testpersonene og smittesporere har gjort en formidabel innsats på vegne av fellesskapet de siste dagene.