- Her har jeg det knallbra. Jeg liker barna og de liker meg. Vi har det kjempegøy. Ingen dager er like, sier Sean og ler.

Etternavnet tilsier jo at han må jobbe med barn. Kinder er tysk for barn, men farens navn kommer fra Belfast i Nord-Irland.

Enhetsleder Mette Andreassen skryter av Sean og sier det er moro både å følge hans utvikling. Hun synes det er godt å se hvor flink han er med barna og til å engasjere dem. Han er tydelig rett mann på rett plass.

Lærer barna om astronomi

Astronomi og verdensrommet har alltid interessert Sean. Er det noe barna også synes er spennende, er det stjerner og planeter. Sean jobber nå helt spesielt med universet som tema når han aktiviserer og leker med barna i Nøtteliten-avdelingen i Barnestua barnehage.

De har bygd en stor måne sammen, blant annet. De har laget vesener som bor i verdensrommet. De har laget vårt solsystem sånn cirka riktig og hengt det opp foran et gardin.

- Vi har en liten lekefigur vi kaller Pål Armstrong. Det er han som styrer mye av aktiviteten og forteller hva vi skal gjøre sammen og hvordan verdensrommet fungerer, sier Sean

(egentlig er det jo Sean som styrer hva Pål Armstrong gjør, og han synes det er gøy å bruke kunnskapen han skaffet seg om universet i de årene han dagdrømte og alt det andre på skolen virket kjipt)

Bygging av raketter er Sean  og barnas neste plan. Det dreier seg om raketter laget av tomme plastflasker. Ved hjelp av lufttrykk er planen å få dem til å fyke ganske høyt opp i lufta.

Mestring

Mestringsfølelse er nøkkelord i denne historien. Sean har fått mestringsfølelse og nå gir han barna mestringsføelse. Mestring pleier nokså fort å føre til økt selvtillit og økt trivsel og optimisme.

- Jeg droppa mer og mer ut av skolen, og fikk det kjipere og kjipere. Når man ikke lykkes, blir man deppa. Jeg gruet meg egentlig til hver dag. Jeg droppa ut av skolen. Jeg fikk meg en jobb der jeg snekret samme greiene hver dag. Ingen variasjon. Ting ble bare mørkere, forteller Sean.

I 2020 fikk han via Nav ordnet praksisplass i Barnestua. På ungdomsskolen hadde han vært utplassert i barnehage, og han likte de ukene veldig bra. Den nye jobben var som en ny verden. Mørke ble til lys. Depresjon til glede og opptur.

Sean har virkelig trivdes og vokst i de årene han har vært i Barnestua

 -I august i fjor startet jeg også som lærling. Jeg så mørkt på å ta opp fag og skole, men jeg fikk hjelp av Venneslabrua. Jeg tok opp noen fag – og fikk lov å jobbe i eget tempo noen timer hver uke, forteller Sean.

Han fikk bestått i alle fagene han tok opp!

- Jeg har litt mer skole igjen, men det skal gå bra. Barnehage er min plass i universet. Jeg storkoser meg sammen med barna. Jeg kan hjelpe dem og være til nytte. Det er så mye greiere å glede seg til hver dag fordi man får til noe, enn det motsatte, sier Sean Kinder.