- Mange har fått sterke opplevelser. Det kan ta litt tid å fordøye. Derfor vil vi samles igjen på fredag. Kriseteamet vil være på på plass. For mange har dette vært en dramatisk og utrygg opplevelse, sier rektor Kirsti Reinertsen.

Hun og to lærere kastet seg i bilen da meldingen om ulykken kom rundt halv tre torsdag ettermiddag. De kjørte til Steinsland. Der møtte de mange pårørende og 23 elever. De fleste elevene hadde via mbilen selv varslet pårørende. Ingen ble alvorlig skadet fysisk i ulykken. Noen få hadde noen skrubb-skader og måtte til legevakt for sjekk.

Reinertsen roser bussjåføren som sørget for at alle elevene hadde sikkerhetsselen på.

Elevene ble samlet på ulykkesstedet av politi og redningspersonell og fraktet til et klasserom på Samkom. Der møtte elever og pårørende kommunens kriseteam. Teamet bisto dem som trengte noen å snakke med. 

Ved 16-tiden reiste de siste elevene og foreldrene fra skolen. Alle pårørende ved skolen har fått egen informasjon om ulykken.

Kriseteamet har noen råd som er kloke å tenke over etter at man har opplevd en dramatisk hendelse. Ofte kommer reaksjonen en stund etter hendelsen, og da er det greit å ha noen rundt seg som man kan snakke med. Dette er ikke minst viktig for barn.

  • Husk å drikke, spise og hvile.
  • Gjør noe du vet hjelper deg eller er godt for deg.
  • Bruk tid sammen med familie og venner. De er en den beste støtten når man har noe man ønsker å snakke om.
  • Det er mange måter å reagere på. Alle skal respekteres.
  • De som er berørt av en hendelse kan ha godt av å møte andre som er rammet av samme hendelse.