Hilde Nordhagen i Hægeland og Øvrebø Frivilligsentral, SLT-koordinator Silje Øvrevik og samskapingskoordinator Jorunn Sagen Olsen har en klar oppfordring:

- Kom på møtet i Svømmehallen. La oss sammen skape et bedre lokalsamfunn både for unge og gamle i bygdene våre!

Du som vil bidra er velkommen. Du som ønsker å vite mer er velkommen og du som bare er interessert er selvsagt også velkommen.

Politiet er med. Moonlight er med. Begge frivilligsentralene er med. Det handler om et stort samarbeid. Ungdommen kommer for å snakke om sin virkelighet. Vi håper ordføreren også rekker å komme.

På møtet skal vi snakke om vegen videre, om forebygging, hvordan det er å være ung i kommunen og om natteravn- og trivselsvaktordninga.

- Vi trenger flere natteravner og trivselsvakter. Vi trenger flere voksne som vil være med på å skape gode rammer for de unge, sier Silje.

- Dette er samskaping. Dette er frivillighet. Sammen skal vi bygge en kommune hvor det er trygt og godt å bo, bygder der alle kan få brukt sine ressurser, sier Hilde og Jorunn.

Vi er alle belemret med både gode og dårligere sider. Sånn er det med ungdom også. Vi må bidra til fellesskap som får fram det beste i oss. Noen trenger grenser, andre trenger å bli sett. Noen trenger å bli trygge på seg selv, mens atter andre trenger en god pause fra alt maset.

I Øvrebø er foreldre i sjette klasse med som natteravner. De er 90 stykker. Ravnene er ute hver onsdag og annen hver fredag på Skarpengland.

I Vennesla er det nesten 70 med og fire går natteravn hver fredagskveld. Trivselsvakter gikk på dagtid i sommer, men det håper vi å få til også på ettermiddager utover våren.

Vi trenger flere frivillige. Kom da vel!