- Vi har søndag kveld meddelt skolene at vi følger Kristiansand kommune og innfører rødt nivå på videregående skoler, opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

De fire skolene informerer selv lærere, elever og ansatte om de konkrete konsekvensene. Dette er gjort allerede  eller gjøres søndag kveld. Rødt nivå er innført fra og med mandag 1. mars. Rødt nivå betyr vesentlig mer digital fjernundervisning.

Kristiansand kommune strammer kraftig inn søndag kveld, og har vedtatt flere nye påbud og forbud etter råd fra FHI. I byen stenges serveringssteder, treningssentre og alle arrangementer forbys.

Vennesla kommune vil mandag vurdere hvordan den nye situasjonen skal håndteres i vår kommune.  Vi er felles bo- og arbeidsmarked i regionen. Vi har allerede stengt svømmehallen for publikumssvømming etter at Kristiansand stengte sine svømmeanlegg. 

Rådmann, beredskapskoordinatoren  og kommuneoverlegen vil mandag formiddag ha møte med Statsforvalteren og beredskapsmyndighetene på fylkesnivå.  Mandag ettermiddag blir det et ekstraordinært møte i kriseledelsen. Etter dette møtet vil vi informere om hva vi gjør med smitteverntiltakene i Vennesla. Rådmann og kommuneoverlege har fulgt situasjonen tett gjennom hele helga og er klare til å fremme forslag innføre tiltak på kort varsel.  Skal tiltak reguleres i lokal forskrift, kalles plan- og økonomiutvalget inn.  Dette utvalget er delegert myndighet fra kommunestyret i saker som dette. 

Vi minner om at mutert virus før helga er oppdaget i Vennesla.  Smittekjeden i dette tilfellet er sannsynligvis brutt. Kommuneoverlege Dalane sier at mer smittsomme varianter hovedsakelig betyr en ting: vi må alle være ekstra på hugget og ekstra nøye med smittevernrådene.