Møtet i kriseledelsen søndag kveld er nå slutt. Den smittede på Venneslaheimen er i nybygg, andre etasje. Vi forteller dette både for å orientere pårørende og for å berolige pårørende og beboere på alle de andre avdelingene.

Det er viktig at pårørende  på den aktuelle avdeling blir enda mer bevisst på smitteforebyggende tiltak. Alle beboerne på avdelingen er fullvaksinerte. 
Smitten vil ikke føre til reduksjoner i besøk eller begrensninger for besøk. Men: vi anbefaler at besøkende ikke klemmer beboere fram til neste helg, lørdag 7. august. Dette som en ekstra sikkerhet. Ellers er de ordinære smittevernrådene veldig viktige å følge nå.

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane oppsummerer situasjonen slik:

- Alle beboere er fullvaksinerte på avdelingen der det har vært en smittet. Det er derfor liten sannsynlighet for alvorlig forløp hvis noen skulle være smittet. Ingen beboere er satt i karantene, siden de er fullvaksinerte.

Tidligere i kveld informerte vi om åtte smittede i Vennesla kommune denne helga, og det kan være Delta-varianten. Siden ikke alle er fullvaksinerte ennå i lokalsamfunnene, er det  på nytt viktig med en smittevern-dugnad. I snart halvannet år har vi greid å få smitten ned hver gang den har prøvd seg. Det får vi til igjen. På forhånd takk.