Fredag kveld inviterte ordfører Nils Olav Larsen og rådmann Svein Skisland til festmiddag for kommunestyret som nettopp har takket av etter fire års innsats.

Kvelden hedret særlig  de som slutter. Noen etter fire år, noen etter åtte og 12. Noen slutter frivillig, noen fordi velgerne ikke gav dem fornyet tillit.

Særlig handlet kvelden om Berit Kittelsen. 19 år gammel ble hun fylkespolitiker i 1975. Hun var i fylkespolitikken i åtte år. Siden ble det 24 år i Vennesla kommunestyre, 12 år av dem som varaordfører.

ble hedret for innsatsen i kommunestyret. Fra venstre: Magne Hunsbedt, Anne Gerd Eivindson Eieland, Randi Fjellestad, Jens Røed, Daniel Bakken, Inger Turid Tonstad, Alexander Etsy Jensen, Berit Kittelsen,. Oddvar Steinsland, Else Lill Skuland, Oddbjørn Hagen, Steinar Fredriksen. Ikke til stede: Bjørn Robstad og Emma Martinovic, Bernt Slettedal, Thoralf Løvdal og Magne Kristensen.
ble hedret for innsatsen i kommunestyret. Fra venstre: Magne Hunsbedt, Anne Gerd Eivindson Eieland, Randi Fjellestad, Jens Røed, Daniel Bakken, Inger Turid Tonstad, Alexander Etsy Jensen, Berit Kittelsen,. Oddvar Steinsland, Else Lill Skuland, Oddbjørn Hagen, Steinar Fredriksen. Ikke til stede: Bjørn Robstad og Emma Martinovic, Bernt Slettedal, Thoralf Løvdal og Magne Kristensen.

En av bæreveggene

For det fikk hun KS hedersmedalje med diplom – en hedersbevisning som kun noen svært få samfunnsbyggere kan æres med. Kriteriet er at du på en helt særskilt måte har tatt samfunnsansvar og at du minst har vært i politikken i 24 år.

Ordfører Nils Olav Larsen sa det slik i takketalen:

- Først mistet vi den ene bæreveggen. Hun ville til Stortinget. Nå forlater jammen den andre bæreveggen oss også. Vennesla har hatt mange store politikere og samfunnsbyggere. Du er en av de aller største. Nå forsøker vi andre å bli så gode bærevegger og samfunnsstøtter vi kan. Å se på deg og ditt verk, skaper både frykt og respekt og takknemlighet. Vi er deg dypt takknemlige.

Larsen fortsatte med humor:

- Du har vært folkevalgt nesten hele ditt voksne liv. Likestilling og ei lønn å leve av har vært hjertesakene. Du var også helt sentral da Vennesla måtte snu økonomien fra røde tall. Dette må ha vært eneste gang du har vært kritisk til noe rødt. Vi innførte eiendomsskatt – og etterpå har vi både fått Kulturhuset, Svømmehall og en kommune så preget av optimisme at det gleder alle. Du har skapt store resultater i bygda.

Takket for tilliten

Berit Kittelsen kvitterte med å takke for at hun har fått lov å få tillit i så mange år og for at hun har fått lov å kjempe for det hun tror på.

- Vi vil alle et bedre lokalsamfunn. Vi kan slåss om virkemidlene. Den innsatsen folkevalgte gjør på vegne av fellesskapet, kan ikke overvurderes. Jeg vil takke alle for velviljen. At dere har orka å være uenige, at dere har giddet å provosere. Jeg håper jeg har greid det tilbake – slik at vi blir engasjerte og får fram gløden i hverandre.

Kittelsen takket spesielt mannen sin Roald, før hun kom med et siste politisk spark.

- Jeg er stolt av dere kollegene i Vennesla og jeg vil spesielt takke rådmannen og hans administrasjon for orden. Vi skal være veldig glade for at vi ikke bor i Søgne kommune – eller er en del av spillet i bystyret i Kristiansand.

Blomster og vase

Ordføreren delte også ut blomster og krystallvase til alle som gir seg i kommunestyret. Disse er:

Magne Hunsbedt, Anne Gerd Eivindson Eieland, Randi Fjellestad, Jens Røed, Daniel Bakken, Inger Turid Tonstad, Alexander Etsy Jensen, Berit Kittelsen,. Oddvar Steinsland, Else Lill Skuland, Oddbjørn Hagen, Steinar Fredriksen, Bjørn Robstad og Emma Martinovic, Bernt Slettedal, Thoralf Løvdal og Magne Kristensen.

Menyen

For de som lurer på hva som serveres på en slik festmiddag. Gjestene fikk grillet kamskjell med erter til forrett, indrefilet av okse med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus og søtpotet til hovedrett og karamellpudding med sitron til dessert.