-De fleste av oss blir mer sårbare når vi over så lang tid ikke for lov å gjøre de tingene vi liker å gjøre. Men det er ekstra viktig å se barn og unge, som er litt travlere enn oss andre. Ett år er lenge i en ungdomsliv, sier oppvekstsjef Steinar Harbo.

Moonlight

For å skape ei god påske, har Moonlight flere ekstra tiltak på gang. Tidlig i påskeferien blir det egne kvelder med fysiske aktiviteter. Siden disse aktivitetene retter seg om unge under 20 år, kan litt flere samles enn ellers.

Mandag 29. mars

Påskekveld med quiz, pizzaboller og påskesnack på Moonlight Vennesla

  • Tidspunkt:18.00-21.00
  • Aldersgrense: 13-18
  • Kontaktperson: Linn Therese Moseid 941 52 226

Tirsdag 30. mars

Skating/scooting i Hunsfos Næringspark

Moonlight har fått låne et midlertidig lokale av næringsparken og tar med oss ungdommen til en aktiv dag!

  • Tidspunkt: 12.00-16.00.
  • Vi tar med engangsgrill og drikke, ungdommen tar med scoot eller brett!
  • Kontaktperson: Gerda Eikeland 993 16 836

Lag og foreninger

Vennesla kommune har også tilbud til barn og unge i en ekstra sårbar situasjon. Vi redegjør ikke for alle detaljer her, men både barnevern, ungdomsarbeidere, rus og psykiatri vil ha sine opplegg, vakttjenester og så videre.

Vennesla er så heldig å ha mange aktive frivillige. I flere lag, foreninger og menigheter der det ekstra opplegg for barn og unge i påska. Her henviser vi til den enkelte organisasjons hjemmesider.

Hvis ungdom er i en spesielt tøff situasjon, minner vi om alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116111.

Bygge fellesskap

Ellers oppfordrer barn og ungdom til å finne på ting ute. Naboer og venner bør være ekstra oppmerksomme. Vi er nesten 15.000 innbyggere, og vi kan hjelpe hverandre. Vi har ikke lov til så mye for tida, men vi kan leke og spille og kose oss sammen ute. Vi oppfordrer til å bygge gode fellesskap innenfor smittevernreglene denne påska!

PS: Et kort googlesøk på "ting å finne på i påska" vil gi deg mange gode ideer!